banner est whatsapp

La 2a edició de la Retro l´Arboç arriba carregada de novetats i dedicada a Akira Toriyama, creador de Bola de Drac

L'Arboç, 17/10/2024 12:52:18

Durant els tres dies de l´Enramada, la 2a edició de la Fira d´Oci i la Cultura Freak del Penedès, posicionarà el municipi com a cita obligada en matèria de videojocs clàssics i oci alternatiu


Durant el cap de setmana del 25 al 27 d'octubre, coincidint amb l'onzena edició Mostra Enogastronòmica de l'Enramada, l'Arboç esdevindrà el punt de trobada per als amants de l'oci alternatiu gràcies a la segona edició de la Retro l'Arboç. Aquesta fira, dedicada a la cultura freak i la retroinformàtica, se celebrarà al Poliesportiu Municipal, on es rendirà un homenatge especial a Akira Toriyama, el llegendari creador de Bola de Drac, recentment desaparegut.

Amb aquesta fusió entre tradició enogastronòmica i cultura freak, l'Arboç es posiciona com a referent al Penedès per a tota mena de públics, oferint una programació d'activitats que atrau tant els amants del bon menjar com els apassionats dels videojocs clàssics i l'oci alternatiu.

Una Fira amb múltiples espais i novetats
En aquesta segona edició, la Retro l'Arboç amplia significativament les seves zones d'activitats. La fira triplica la seva zona de parades de marxandatge, amb espais dedicats a col·leccionistes de LEGO i Playmobil. També s'han ampliat les àrees de jocs de taula i la zona de videojocs en xarxa, així com el nombre de màquines Arcade a disposició dels visitants.

Aquest any, una de les novetats més destacades és l'ampliació d'horari fins a les 22 h, que permetrà als assistents gaudir d'una oferta més extensa de xerrades, activitats musicals i exposicions dedicades a la cultura retro i a la preservació de la tecnologia de l'època.

Un homenatge a Akira Toriyama
Un dels punts centrals d'aquesta edició serà l'homenatge al creador de Bola de Drac, Akira Toriyama, figura cabdal en el món del manga i l'animació, amb un llegat que ha influït a diverses generacions. L'organització, liderada per l'Ajuntament de l'Arboç i l'Associació Cultural Retro Barcelona, ha decidit dedicar aquesta edició a la seva obra en reconeixement al seu impacte cultural.

Un projecte de preservació del patrimoni retro
La Retro l'Arboç és un projecte cultural sense ànim de lucre que té per objectiu preservar la memòria de la retroinformàtica i els videojocs clàssics. Aquest esdeveniment és una extensió de la fira Retro Barcelona, coneguda com una de les més importants a Catalunya i en l'àmbit estatal. Gràcies a aquesta col·laboració, l'Arboç esdevé punt de referència per a tots aquells interessats en el llegat tecnològic i l'oci alternatiu, tot mantenint viu aquest patrimoni cultural a través d'exposicions, xerrades i activitats interactives.

Amb una programació rica en contingut i novetats, la segona edició de la Retro l'Arboç promet una experiència única per a tota la família. No deixeu de seguir l'agenda dels pròxims dies, on s'aniran desvelant més detalls i sorpreses sobre la programació de la XI Mostra de l'Enramada i la Retro l'Arboç.

Font: Redacció

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat