banner est whatsapp

L´11a l´Enramada de l´Arboç oferirà una caminada per la vinya penedesenca amb visita al poblat iber de les Masies de Sant Miquel

L'Arboç, 15/10/2024 10:21:56

Els participants gaudiran d´un recorregut entre vinyes i una explicació arqueològica sobre un dels jaciments més destacats del Mediterrani occidental, amb inscripció prèvia i places limitades a 30 persones


La Mostra de l'Enramada de l'Arboç celebra enguany la seva onzena edició amb una activitat que combinarà natura i història: una caminada per la vinya penedesenca que inclourà una visita guiada al jaciment iber de les Masies de Sant Miquel, a Banyeres del Penedès. L'esdeveniment tindrà lloc el dissabte 26 d'octubre, de 9 del matí a 12 del migdia, i promet captivar tant els amants de l'excursionisme com els apassionats per la història.

El recorregut proposat pel Club Esportiu l'Arboç transcorrerà per un paisatge de vinyes i boscos en una ruta de baixa dificultat que travessa els municipis de l'Arboç i Banyeres del Penedès. El moment culminant de la jornada serà la visita al jaciment iber de les Masies de Sant Miquel, un dels assentaments més importants de l'època preromana a la zona. Aquest poblat, datat entre els segles VI i I aC, forma part d'una xarxa de poblats ibers que dominaven la plana del Penedès i servien de control estratègic sobre les vies de comunicació comercials.

Durant la visita, els arqueòlegs Jeni Batet i Aitor Sorigué oferiran una explicació sobre la importància del jaciment, que ha estat objecte de diverses campanyes d'excavació en els darrers anys. Les Masies de Sant Miquel destaca per la seva estructura defensiva, amb muralles que protegien un nucli habitat on es desenvolupaven activitats agrícoles, ramaderes i comercials. A més, el jaciment ha revelat interessants troballes, com ceràmiques, eines i restes arquitectòniques, que han ajudat a entendre millor la vida quotidiana i les relacions comercials dels ibers amb altres cultures, com els fenicis i els grecs. Aquestes descobertes fan del poblat un lloc clau per comprendre la història de la població ibera a la costa occidental del Mediterrani.

L'activitat, amb un aforament limitat a 30 persones, requereix inscripció prèvia. El preu per participar-hi és de 5 euros, o 3 euros per als socis del Club Esportiu l'Arboç. Les inscripcions es poden formalitzar presencialment a la carpa de l'organització, situada a la Via Augusta, el divendres 25 d'octubre, o bé enviant un correu electrònic a turisme@arbocenc.cat fins al dijous 24 d'octubre a les 15 h.

El punt de trobada serà davant de l'escenari de l'Enramada, i es recomana als participants que arribin 15 minuts abans de l'inici. Al final de la caminada, se servirà un refrigeri per a tots els assistents.

Aquesta caminada és una oportunitat única per descobrir el patrimoni natural i històric del Penedès, combinant una experiència a l'aire lliure amb l'exploració d'un dels testimonis més importants de la presència ibera a Catalunya. Una cita imprescindible per a aquells que vulguin endinsar-se en el passat d'una terra rica en cultura i tradicions mil·lenàries.

Font: 15-10-2024

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat