banner est whatsapp

L´Ajuntament de l´Arboç organitza un taller d´entrenament de la memòria per a persones majors de 60 anys

L'Arboç, 01/10/2024 10:44:23

L´activitat, impartida per Aula Educa, s´inicia avui dimarts l´1 d´octubre i s´allargarà fins al juny de 2025. L´objectiu és potenciar les capacitats cognitives i millorar la qualitat de vida de la gent gran


L'Ajuntament de l'Arboç ha organitzat un taller d'entrenament de la memòria adreçat a persones de 60 anys o més. Aquest taller, que és gratuït, comença avui dimarts 1 d'octubre i s'estendrà fins al 17 de juny de 2025. Està pensat per potenciar les capacitats cognitives i mantenir la ment activa en la població de la tercera edat. Les sessions es faran setmanalment cada dimarts a l'Auditori Municipal de l'Arboç, en horari de 10 h a 11 h al matí i de 16 h a 17 h a la tarda, que permet als participants triar l'horari que millor s'adapti a les seves necessitats.

El taller serà impartit per Aula Educa, una entitat especialitzada en la formació cognitiva per a gent gran. Les inscripcions estan obertes a la Casa de Cultura amb llista d'espera, ja que les places disponibles ja estan ocupades.

Els tallers de memòria són una eina fonamental per a la gent gran, pel fet que contribueixen a la millora de diverses funcions cognitives com la memòria, la concentració i l'atenció. A més, ajuden a prevenir o retardar el deteriorament cognitiu propi de l'envelliment. Aquestes activitats també tenen un impacte positiu en l'àmbit social i emocional, ja que permeten que els participants es relacionin, combatent la soledat i fomentant el benestar mental.

Segons experts en la matèria, l'entrenament cognitiu no només estimula el cervell, sinó que també afavoreix una major autonomia personal i una millor qualitat de vida. L'Ajuntament de l'Arboç vol destacar la importància d'aquest tipus d'iniciatives per promoure un envelliment actiu i saludable, un dels objectius estratègics en les polítiques socials del municipi.

 

Font: Redacció

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat