banner est whatsapp

Els Minyons de l´Arboç carreguen el 3 de 7 a la Diada del Local

L'Arboç, 19/09/2024 10:01:50

Els Castellers dels Foix i els Xiquets de Torredembarra acompanyen els Minyons en una jornada castellera plena de reptes


Tres de Set carregat dels Minyons - © Foto: Eduard Kemperman

El passat diumenge 15 de setembre, al pati de Cal Freixas de l'Arboç, es va celebrar la Diada del Local dels Minyons de l'Arboç. Aquesta diada, que va comptar amb la participació dels Castellers dels Foix, de Cubelles, i els Xiquets de Torredembarra, va ser una jornada significativa per als Minyons, en el marc d'una temporada marcada per la consolidació dels castells de set.

Després d'unes setmanes de descans, els Minyons de l'Arboç es van presentar a la diada amb l'objectiu de reprendre els castells de set. Malgrat algunes baixes inesperades que van alterar els plans inicials, l'actuació va començar amb una torre de sis, descarregada amb gran solvència. El següent repte, un cinc de sis, es va superar amb èxit malgrat alguna dificultat, consolidant l'esforç de la colla.

Amb aquests antecedents, la tècnica va decidir afrontar el gran objectiu del dia: el tres de set. El castell va pujar amb seguretat, però va acabar cedint en el moment de la descarregada, provocant una caiguda entre els terços i els quarts. Aquesta "llenya" va afectar la Laura, la terç del pilar de cinc, que va rebre un cop al peu, impedint que es pogués tancar l'actuació amb aquest castell.

Tot i les dificultats, la diada va evidenciar el progrés dels Minyons de l'Arboç, que ja posen el focus en els pròxims assajos i actuacions clau del mes d'octubre, amb l'objectiu de consolidar els castells de set per la temporada vinent. El calendari preveu actuacions els dies 25 i 27 d'octubre, i les darreres cites de la temporada el 10 i 17 de novembre.

Fitxa Tècnica:
Diada del Local dels Minyons de l'Arboç
Pati de "Cal Freixas", l'Arboç
Diumenge 15 de setembre de 2024, 12.00 h

Castellers del Foix: 4/7, 3/6a(id), 3/6a(id), 3/6a(i), 2/6, P5, 2P4, 2P4
Minyons de l'Arboç: 2/6, 5/6, 3/7(c), 2P4, 2P4, P4ps
Xiquets de Torredembarra: P4, 3/6(id), 3/6(id), P4, P4

Font: Redacció

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat