banner est whatsapp

L´Arboç inverteix 122.000 € en la millora de la xarxa d´aigües per reduir avaries i eliminar les fuites

L'Arboç, 16/09/2024 19:41:04

Les actuacions es concentren als carrers Sant Julià, Doctor Vives Mañé, plaça de Catalunya i al Polígon del Foix. Es preveu que les obres finalitzin a finals d’aquest setembre


L'Ajuntament de l'Arboç està executant una sèrie d'actuacions de millora i renovació de la xarxa d'abastiment d'aigua potable, amb l'objectiu de reduir les avaries freqüents i les pèrdues d'aigua que afecten diversos sectors del municipi. El projecte, amb un pressupost total de 122.677,35 €, està cofinançat amb una subvenció de la Generalitat de Catalunya i una aportació municipal, i es preveu que les obres finalitzin a finals de setembre de 2024.

Les actuacions es concentren en punts on històricament s'han detectat més avaries, com el carrer de Sant Julià, on es procedeix a la substitució completa de la canonada actual per una de fosa dúctil, més resistent, i la instal·lació d'un hidrant, seguint la normativa vigent de protecció contra incendis. A la zona de la Plaça Catalunya i els seus voltants, s'està instal·lant una vàlvula reductora i estabilitzadora de pressió per evitar el trencament constant de les canonades a causa de l'excés de pressió.

En el carrer Doctor Vives Mañé, on les avaries són recurrents per l'antiguitat de la infraestructura, es realitza la substitució completa de les canonades per unes noves de polietilè d'alta densitat, molt més eficients. A més, s'han instal·lat dues vàlvules de control als extrems del carrer per millorar el control de la xarxa.

Finalment, al Polígon del Foix, es construirà una caseta d'obra equipada amb un concentrador de telelectura alimentat per energia solar a través d'una placa fotovoltaica, amb l'objectiu de facilitar la lectura remota dels comptadors d'aigua d'aquesta zona industrial.

El projecte està finançat amb 89.062,19 € procedents d'una subvenció del Pla únic d'obres i serveis de Catalunya 2020-2024 (PUOSC), i una aportació municipal de 33.615,16 €. Amb aquestes intervencions, es preveu una reducció significativa del nombre d'avaries i un estalvi important en la pèrdua d'aigua potable, contribuint així a una gestió més sostenible dels recursos hídrics del municipi.

Font: Reducció

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat