banner est whatsapp

Els Minyons de l´Arboç fan la seva millor actuació en sis anys a la Diada Castellera de la Festa Major de l´Arboç 2024

L'Arboç, 30/08/2024 10:24:15

La colla celebra el retorn del tres de set i descarrega el seu 250è pilar de cinc, marcant una jornada històrica a la seva plaça


© Foto: Eduard Kemperman
Peu de foto: Tres de set descarregat dels Minyons

El passat diumenge 25 d'agost, la plaça de la Vila de l'Arboç va viure una jornada castellera històrica durant la Festa Major d'enguany, on els Minyons de l'Arboç van assolir la seva millor actuació dels darrers sis anys. Després d'una diada prèvia amb alguns dubtes, la colla arbocenca va superar les expectatives amb un seguit de construccions que van demostrar la seva determinació i capacitat tècnica.

L'actuació va iniciar-se amb certs nervis a causa de baixes d'última hora, però amb un centenar de camises a plaça, els Minyons van poder comptar amb una pinya pràcticament íntegra i van decidir començar amb el tres de set. Tot i un primer intent desmuntat per manca de seguretat al pom de dalt, la colla va optar per assegurar el dos de sis, que es va descarregar sense problemes, aportant confiança a la canalla.

Amb l'ànim renovat, els Minyons van repetir el tres de set, que aquesta vegada es va descarregar amb èxit, marcant el retorn d'aquesta construcció a la Festa Major després de diversos anys d'absència. Per tancar la ronda de castells, la colla va decidir substituir el quatre de set pel quatre de sis amb l'agulla, que també es va descarregar sense dificultats.

En la ronda de pilars, els Minyons van aconseguir un altre èxit important en descarregar el pilar de cinc, el cinquè de la temporada i el 250è de la seva història, un assoliment que posa de manifest la constància i dedicació de la colla.

Aquesta actuació es considera la millor dels Minyons de l'Arboç a la seva Festa Major des del 2018, i la colla ja mira cap al futur amb l'objectiu de superar-se en les pròximes diades. Els Minyons han volgut agrair el suport de les altres colles presents, que van contribuir a fer de la jornada una de les més destacades de l'any.

L'actuació dels Castellers de Vilafranca també va ser remarcable, aconseguint la 14a millor actuació de la història a la plaça arbocenca, just darrere de les places de Vilafranca, Valls i Tarragona.

Els Minyons de l'Arboç s'agafen ara uns dies de descans abans de reprendre els assajos el 12 i 13 de setembre, preparant-se per la diada local del 15 de setembre.
 

Fitxa tècnica de l'actuació:

📍 L'Arboç, plaça de la Vila
🗓 Diumenge 25 d'agost de 2024 - 13:00 h

Castellers de Vilafranca: P4cam, 4d9fa, 3d10fm, 5d9f, P8fm, 6Pd4
Minyons de l'Arboç: P4pscam, (id)3d7, td6, 3d7, 4d6a, P5
Colla Jove Xiquets de Tarragona: P4cam, 3d9f, (id)4d9f, 4d8a, 2d8f, p8fm, P4
Colla Vella dels Xiquets de Valls: P4pscam, 3d9f, 2d8(c), 4d9f, P7f, Vd5

 

Font: Redacció

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat