banner est whatsapp

Avui divendres comença la Festa Major de l´Arboç 2024: Sis dies de cultura, tradició i diversió

L'Arboç, 23/08/2024 13:54:10

És una Festa Patrimonial d´Interès Nacional amb una programació inigualable que fusiona tradicions centenàries i propostes contemporànies


La Festa Major de l'Arboç dona el tret de sortida avui divendres 23 d'agost amb un programa de sis dies replets d'activitats per a tots els públics, consolidant-se com una de les celebracions més esperades del territori. Declarada Festa Patrimonial d'Interès Nacional l'any 2009, l'esdeveniment promet emocions intenses i un homenatge a les tradicions catalanes que han fet de l'Arboç un referent cultural.

A les 20:00 hores, Marc Dolcet Sadurní serà l'encarregat de pronunciar el pregó inaugural a la plaça de la Vila, marcant l'inici oficial de la festa. Abans, a les 19:00 hores, es durà a terme la descoberta de la placa commemorativa que erigeix l'Arboç en plaça de deu, un honor atorgat gràcies al llegendari 3d10 amb folre i manilles descarregat pels Castellers de Vilafranca l'any 2016. La jornada inaugural culminarà amb la inauguració de les exposicions de la festa major, un punt de trobada per als amants de la cultura local.

Del 23 al 28 d'agost, l'Arboç esdevindrà l'epicentre de la festa, amb una programació variada que combina actes tradicionals com els castells, La Carretillada i les cercaviles, amb activitats modernes com l'empalmada, tornejos esportius i concerts que faran vibrar el públic. La nit de dissabte promet ser memorable amb l'actuació dels grups "Lágrimas de sangre" i "Besos de perro" a l'Empalmada, un dels moments àlgids del cap setmana.

El diumenge 25 d'agost, la Plaça Major serà testimoni d'una de les diades castelleres més importants de la temporada on s'esperen veure castells de màxima dificultat. La diada comptarà amb els Castellers de Vilafranca, Colla Vella dels Xiquets de Valls, Colla Jove dels Xiquets de Tarragona, i els Minyons de l'Arboç.

Durant aquests dies, els visitants podran gaudir també de la rica herència cultural de l'Arboç, visitant els Gegants de Cal Fiol a la Casa de Cultura, recentment declarats bé cultural d'interès nacional per la Generalitat de Catalunya.

L'Ajuntament de l'Arboç convida tothom a viure la festa amb alegria, responsabilitat i respecte, tot recordant la importància de cuidar l'entorn i rebutjar qualsevol conducta sexista. Les novetats de la Festa Major es poden seguir a través dels perfils oficials de les xarxes socials de l'Ajuntament.



 

Font: Redacció

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat