banner est whatsapp

L´Arboç descobrirà la placa que declara la plaça de la Vila com a plaça de 10 i inaugura la Festa Major 2024 amb les exposicions d´art

L'Arboç, 21/08/2024 13:45:49

La placa honora el tres de deu amb folre i manilles aconseguit pels Castellers de Vilafranca durant la diada de la Festa Major de l´Arboç 2016


Aquest divendres 23 d'agost, la Festa Major de l'Arboç 2024 arrencarà amb una sèrie d'actes que combinen tradició, cultura i art. A les 7 de la tarda, la plaça de la Vila es convertirà en el centre de l'atenció amb la inauguració d'una placa commemorativa que la declararà oficialment com a plaça castellera de 10, en honor a l'extraordinari tres de deu amb folre i manilles aconseguit pels Castellers de Vilafranca durant la diada de la Festa Major del 2016.
 
La placa, obra de l'artesana ceramista arbocenca Mercè López i dissenyada pel vilafranquí Paco Osuna, té unes dimensions de 76x60 cm i està composta per un mosaic de sis rajoles. El disseny s'inspira en una fotografia de Jesús Navarro i inclou la representació del tres de deu, a més de la figura d'un casteller amb camisa vermella fent pinya, en homenatge a Quimet Sans i Sans, un casteller emblemàtic i molt estimat dels Minyons de l'Arboç. La placa està situada a la façana del carrer Major 32, a la casa coneguda com a "Cal Cañas", just al davant d'on es va produir la històrica fita.
 
Després d'aquest acte solemne, que comptarà amb la presència de les autoritats locals i directius i membres dels Castellers de Vilafranca, les celebracions continuaran paral·lelament amb la inauguració de dues exposicions d'art a la Casa de Cultura, que oferiran una immersió en el talent artístic local. A l'Auditori Municipal, es presentarà l'exposició de pintura "Somnis a color, la màgia de l'oli i l'acrílic" de l'artista Maria Reinaldos Reinaldos. Aquesta mostra captivarà els visitants amb l'exploració de l'univers de l'artista a través de les seves tècniques.
 
Simultàniament, a l'entrada i al primer pis de la Casa de Cultura, es durà a terme una jornada de portes obertes del taller d'art del reconegut artista local Joan Tuset, on es podrà contemplar una exposició de les obres dels seus alumnes, destacant la creativitat i l'expressió artística dels talents emergents de la comunitat.
 
Aquest conjunt d'actes, previs al pregó a les 8 del vespre a càrrec de Marc Dolcet Sadurní , marquen l'inici del programa d'actes de la Festa Major de l'Arboç 2024, oferint una combinació única de reconeixement a la tradició castellera i a l'art local, elements fonamentals de la identitat cultural de la nostra vila.
 

 

Font: Redacció

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat