banner est whatsapp

La Festa Major de l´Arboç 2024 comença aquest divendres amb un pregó de renom i una programació plena d´emoció

L'Arboç, 20/08/2024 10:16:49

6 intensos dies de tradició, cultura i diversió en una festa declarada Patrimonial d´Interès Nacional


Aquest divendres 23 d'agost a les 8 del vespre, la plaça de la Vila de l'Arboç acollirà el tret de sortida de la Festa Major 2024 amb el tradicional pregó, enguany a càrrec de Marc Dolcet Sadurní, físic arbocenc i doctorand en Enginyeria de Materials per a l'energia solar fotovoltaica a la Universitat Tecnològica de Tallinn, Estònia. Aquesta celebració, declarada Festa Patrimonial d'Interès Nacional l'any 2009, oferirà sis dies plens d'activitats per a totes les edats, combinant tradició i modernitat en un programa ric i divers.

Els assistents podran gaudir d'actes tradicionals com les cercaviles, l'exhibició castellera del diumenge 25 d'agost, i la mítica La Carretillada dels diables, que tindrà lloc la mateixa nit de diumenge. Per als amants de la música i l'ambient festiu, l'Empalmada de la nit de dissabte destacarà amb les actuacions de "Lágrimas de Sangre" i "Besos de Perro" de tribut a Marea, seguides per altres balls i concerts al llarg de la setmana. També hi haurà espai per a activitats esportives, tallers, sardanes, i exposicions, així com esdeveniments pensats per als més petits i per a la tercera edat.

El diumenge serà el dia central de la festa, començant amb les matinades i l'exhibició folklòrica del seguici popular en honor al patró Sant Julià. El dia continuarà amb els versots dels diables i l'esperada exhibició castellera, seguit d'una cercavila pels carrers de la vila a partir de dos quarts de set de la tarda. La jornada culminarà amb l'Auto Sacramental i La Carretillada, un dels moments amb més clímax de la festa.

El dilluns estarà dedicat als més petits, amb la Festa Major Infantil, on el seguici festiu serà protagonitzat pels membres més joves de la vila. Durant tota la setmana, els visitants podran apropar-se a la Casa de Cultura per visitar els Gegants de Cal Fiol, recentment reconeguts com a Bé Cultural d'Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya, juntament amb altres elements de la imatgeria festiva catalana.

El programa complet de la Festa Major de l'Arboç 2024 es pot consultar a la web de l'Ajuntament de l'Arboç, www.arbocenc.cat, i es recomana seguir els perfils de les xarxes socials per estar al corrent de totes les novetats. Aquesta Festa Major promet ser un esdeveniment únic i inoblidable, imperdible per a tots els amants de les celebracions plenes de vida, cultura i tradició.

Font: Redacció

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat