banner est whatsapp

L´Arboç comptarà amb Marc Dolcet Sadurní com a pregoner de la Festa Major 2024

L'Arboç, 19/08/2024 10:10:17

Amb profundes arrels arbocenques, és un jove investigador en energies renovables, amb trajectòria internacional i amb un doctorat en curs


L'Ajuntament de l'Arboç ha anunciat que Marc Dolcet Sadurní serà l'encarregat de pronunciar el pregó que iniciarà la Festa Major 2024. L'acte tindrà lloc el divendres 23 d'agost a les 8 del vespre a la plaça de la vila.

Marc Dolcet Sadurní, nascut a Sort i establert a l'Arboç des del primer any de vida, ha esdevingut una figura reconeguda dins i fora de la vila. La seva formació acadèmica es va iniciar a l'escola Sant Julià i a l'Institut de l'Arboç. Durant la seva joventut, va participar activament en les tradicions locals, com el Ball de Diables i el Ball de Bastons, tant en la seva etapa infantil com en la seva vida adulta. A més, la seva implicació amb l'esport local es va manifestar des de molt jove, formant part del Futbol Base l'Arboç i més tard, destacant en l'equip de bàsquet, on va exercir també com a entrenador.

La carrera acadèmica de Dolcet és destacable, amb una graduació en Física per la Universitat Autònoma de Barcelona l'any 2017 i una etapa com a investigador al Centre Nacional de Microelectrònica (CSIC) a Cerdanyola del Vallès. Posteriorment, el 2022, va completar un màster en Enginyeria d'Energies Renovables a Estònia, aconseguint la distinció Cum Laude. Actualment, està cursant un doctorat en Enginyeria de Materials per a l'energia solar fotovoltaica a Tallinn, a més de comptar amb diverses publicacions científiques i conferències en l'àmbit internacional.

Nét del molt estimat Salvador Sadurní, Dolcet ha sabut combinar la seva vinculació amb l'Arboç amb una trajectòria professional orientada a la innovació i la recerca. L'elecció de Marc Dolcet Sadurní com a pregoner de la Festa Major d'aquest any posa en relleu la seva rellevància com a ambaixador del municipi i la seva contribució al món acadèmic i científic.

El programa complet de la Festa Major de l'Arboç 2024 es pot consultar a la pàgina web oficial de l'Ajuntament, www.arbocenc.cat, on també es poden seguir les darreres novetats a les xarxes socials institucionals.

Font: Redacció

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat