banner est whatsapp

L´Arboç posa en marca una nova campanya per conscienciar sobre la recollida selectiva porta a porta

L'Arboç, 29/07/2024 13:33:29

Una agent cívica i un policia local informen i adverteixen sobre la normativa i les possibles sancions


L'Ajuntament de l'Arboç ha engegat una campanya de conscienciació ciutadana per combatre l'incivisme creixent en la recollida selectiva de residus i l'abandonament de mobles a la via pública. Aquesta iniciativa, amb la participació d'una agent cívica i un policia local, ja mostra resultats positius en diverses zones del municipi.

L'agent cívica, contractada específicament per aquesta campanya, té com a funcions principals la detecció de punts negres, la informació sobre la normativa de recollida de residus, el diàleg amb els veïns i la resolució de conflictes. A peu de carrer, l'agent va acompanyada d'un policia local que adverteix als ciutadans sobre les possibles sancions en cas d'incompliment. Aquesta col·laboració ha resultat efectiva, amb millores notables en punts crítics com el carrer Tallat, la plaça Constitució i l'avinguda Jacint Verdaguer.

A més de la supervisió diària dels punts negres, l'agent cívica s'encarrega del manteniment de les cartelleres municipals amb informació actualitzada sobre el sistema de recollida porta a porta. També promou la tinença responsable d'animals domèstics, fomentant les bones pràctiques entre els veïns.

Nova campanya informativa
Com a part de la campanya, l'Ajuntament de l'Arboç ha intensificat el servei gratuït de recollida de trastos vells a demanda, accessible trucant al 697 414 979 per concretar el lloc i el dia de recollida. També s'ha creat nou material gràfic i s'ha endegat una campanya de comunicació a través de la web municipal, les xarxes socials i les cartelleres municipals.

La nova cartelleria inclou informació sobre la recollida domiciliària d'andròmines, la recollida de poda i la Deixalleria Comarcal. S'han elaborat cartells específics per a comunitats de propietaris i habitatges individuals, a més de tres noves enganxines multilingües per advertir els ciutadans de les infraccions: enganxines vermelles per barreja de residus, blaves per deixar la brossa fora de dia, i verdes per dipositar la brossa fora de l'horari estipulat.

Amb aquestes accions, l'Ajuntament de l'Arboç espera incrementar la conscienciació ciutadana i millorar la gestió de residus al municipi, promovent així un entorn més net i respectuós amb el medi ambient.

Font: Redacció

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat