banner est whatsapp

Manel Balcells anuncia l´inici d´obres del nou CAP de l´Arboç, amb una inversió de 5,9 milions d´euros

L'Arboç, 08/07/2024 09:50:28

Aquestes duraran un any i mig, milloraran les instal·lacions i serveis del centre per adaptar-se al creixement poblacional i a les noves necessitats sanitàries


El conseller de Salut, Manel Balcells, ha anunciat l'inici de les obres del nou Centre d'Atenció Primària (CAP) de l'Arboç, que suposarà una inversió total de 5,9 milions d'euros, finançada per Salut. Acompanyat de l'alcalde Joan Sans, Balcells ha visitat l'inici d'aquest projecte que preveu la construcció d'un nou edifici per ampliar i millorar les instal·lacions actuals.

L'obra, que tindrà una durada aproximada d'un any i mig, permetrà incrementar l'àrea assistencial i oferir unes instal·lacions més confortables tant per als pacients com pels professionals. Amb aquesta ampliació, es busca millorar l'accessibilitat i la qualitat de l'atenció sanitària a la regió. El nou edifici s'està construint en un solar cedit per l'Ajuntament, situat al costat de l'actual CAP a l'avinguda Rei Pere I, número 13, mantenint l'entrada principal per la porta actual.

El nou CAP comptarà amb 27 consultes dedicades a diferents àmbits, incloent visites programades, urgències, rehabilitació, salut sexual i reproductiva, pediatria, odontologia, salut mental i atenció comunitària. El projecte està dissenyat per Bach Arquitectes i sumarà 1.350 m² addicionals a la superfície actual, fins a un total de 2.000 m². Es mantindrà l'estructura externa mentre es reforma i amplia l'interior.

El conseller Balcells ha destacat el compromís del Departament de Salut per enfortir l'atenció primària i assegurar que estigui ben connectada amb els hospitals i altres recursos sanitaris i socials del territori. Ha subratllat que aquesta ampliació no només millorarà el servei actual, sinó que també prepararà el centre per afrontar les demandes futures amb instal·lacions modernes i sostenibles.

Per la seva banda, l'alcalde de l'Arboç, Joan Sans, ha expressat la seva satisfacció: "Avui és un dia important per l'Arboç i els pobles de l'ABS Baix Penedès Interior. Aquest nou CAP permetrà oferir un millor servei a la ciutadania". Durant la visita, el conseller Balcells ha estat acompanyat per Irene Abad, gerent de la Regió Sanitària Penedès, així com per representants de la Xarxa Santa Tecla i els arquitectes del projecte.

Adaptació a les noves necessitats
Des de gener de 2023, el CAP de l'Arboç disposa de 300 m² addicionals gràcies a la instal·lació d'un mòdul prefabricat que ajuda a pal·liar la manca d'espai fins que es finalitzin les obres definitives. Aquest mòdul es mantindrà operatiu fins que els nous serveis s'integrin al nou edifici.

El CAP de l'Arboç, en funcionament des de 1998 i gestionat per la Xarxa Santa Tecla, és el centre de referència per a la població de l'Àrea Bàsica de Salut del Penedès Interior, que inclou els municipis de l'Arboç, Banyeres del Penedès, Llorenç del Penedès, el Pla de Manlleu i Sant Jaume dels Domenys, i atén a més de 16.000 persones.

Aquest projecte representa un pas significatiu cap a la millora de l'atenció sanitària a la regió, adaptant-se a les noves necessitats de la població i garantint un servei de qualitat i accessible per a tothom.

Font: Redacció

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat