banner est whatsapp

Alumnes de l´Institut de l´Arboç netegen el medi natural fent plogging i visiten la Deixalleria Comarcal

L'Arboç, 19/06/2024 18:56:09

Els estudiants de tercer d´ESO van portar tota la brossa recollida i van rebre una interessant xerrada


Els alumnes de tercer d'ESO de l'institut de l'Arboç han dut a terme recentment una activitat de neteja del medi natural, també coneguda amb el nom de "plogging", en la qual, mentre practiquen exercici físic pel municipi, recullen residus dels espais naturals.

Aquesta iniciativa s'emmarca dins del Projecte de Servei Comunitari impulsat pel mateix institut, que té com a objectiu implicar els estudiants en activitats de voluntariat que beneficiïn la comunitat. A través d'aquest projecte, els joves adquireixen valors de solidaritat, compromís i responsabilitat social, alhora que aprenen sobre la importància del treball comunitari i la protecció del medi ambient..

Durant l'activitat, els alumnes van recórrer camins i terrenys naturals de l'Arboç, recollint tota mena de deixalles com plàstics, metalls, voluminosos i vidres. En total, han dedicat 16 hores lectives a aquesta tasca, que combina l'exercici físic amb la protecció del medi ambient i la promoció del reciclatge.

Totes les deixalles recollides van ser transportades a la deixalleria comarcal de Bellvei. Allà, els alumnes van fer una visita i van rebre una xerrada sobre la importància del reciclatge, impartida per la tècnica mediambiental del Consell Comarcal del Baix Penedès. Aquesta experiència educativa va ser sorprenent per molts dels participants, que es van adonar de la gran quantitat de residus que es poden trobar als camins i zones boscoses del municipi.

Des de l'Ajuntament de l'Arboç recorden que està prohibit llençar runa i residus al medi natural. Aquestes accions són il·legals i poden ser sancionades segons la normativa vigent. Per a llençar qualsevol classe de runa o deixalles, els vilatans poden fer ús de la deixalleria comarcal de Bellvei. Més informació disponible a ecobp.cat.



 

 

Font: Redacció

[title]
[title]
[title]
[title]
[title]
[title]
[title]
[title]
[title]
AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat