banner est whatsapp

L´Ajuntament de l´Arboç presenta al·legacions a l´avantprojecte de Pla territorial del Penedès

L'Arboç, 19/06/2024 10:53:36

La protecció del territori i la millora de la mobilitat, prioritats en les propostes presentades


L'Ajuntament de l'Arboç ha presentat un conjunt d'al·legacions fonamentals a l'avantprojecte de pla territorial del Penedès el passat 7 de juny. Aquestes al·legacions es centren en la necessitat de protegir el territori i millorar la mobilitat i la seguretat a la comarca.

Les principals al·legacions són les següents:

Desviament de la N340: L'Ajuntament proposa que el nou tram del desviament de la N340 passi pel costat de les vies del tren de l'R4, en lloc de seguir l'actual traçat. L'alternativa proposada no resoldria els problemes de molèsties i sorolls causats pel trànsit rodat i ofegaria la part del municipi que dona al pantà del Foix.

Plantes Solars Fotovoltaiques (PSFV): Es demana modificar l'estudi de PSFV al voltant del polígon del Foix per classificar la zona de la riba esquerra de la riera de Marmellar com a no apta per a la instal·lació de PSFV. Això busca protegir la vista des del balcó de la Badalota i preservar el paisatge vinícola del territori.

Construcció d'una rotonda a l'N-340: L'Ajuntament proposa la construcció d'una rotonda a l'altura de l'escola Camp Joliu, per millorar la seguretat del transport escolar i dels camions i treballadors que accedeixen a les empreses d'aquesta zona i al pàrquing de caravanes.

Xarxa ciclista: Es proposa incorporar un tram de xarxa ciclista existent entre els nuclis de Sant Miquel i Casa Roja, connectant-lo amb el camí municipal que uneix Llorenç del Penedès i l'Arboç. També es proposa un nou tram que enllaci la xarxa de carrils bici amb la zona d'Idiada 2 i l'Arboç.

Amb aquestes al·legacions, l'Ajuntament de l'Arboç aposta per la millora de les infraestructures de transport i mobilitat al Baix Penedès i per la sostenibilitat, sempre respectant les característiques pròpies del territori. A més, es prioritza la reindustrialització de la comarca, però respectant al màxim el territori i les seves singularitats.

Font: Redacció

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat