banner est whatsapp

L´Ajuntament de l´Arboç impulsa la generació d´energia renovable amb la instal·lació de plaques fotovoltaiques al Centre Polivalent

L'Arboç, 03/06/2024 20:16:28

L’energia excedent alimentarà altres edificis municipals, reduint la petjada mediambiental i generant un estalvi econòmic significatiu


L'Ajuntament de l'Arboç ha aprovat recentment, en la darrera junta de Govern Local, la instal·lació de plaques fotovoltaiques a la teulada del Centre Polivalent. Aquesta iniciativa té com a objectiu generar energia elèctrica renovable per al consum del mateix edifici, amb la intenció de reduir la petjada mediambiental i generar un estalvi econòmic significatiu per a la comunitat.

El projecte contempla la creació d'una comunitat energètica local que permetrà aprofitar els excedents d'energia generada per a l'autoconsum col·lectiu a través de la xarxa. La instal·lació solar fotovoltaica tindrà una capacitat de 70,4 kWp i un cost d'execució material de 88.090,21 € (sense IVA) i 106.589,15 € (amb IVA inclòs).

Aquesta actuació representa un compromís ferm de l'Ajuntament per la generació d'energia renovable i el seu ús en equipaments públics. La reducció de la factura elèctrica municipal i la producció d'energia neta són alguns dels beneficis clau d'aquest projecte. Segons l'alcalde Joan Sans, aquesta iniciativa marca el primer pas per abastir tots els equipaments públics amb energia d'autoconsum, destacant la importància de la sostenibilitat i l'eficiència energètica en l'administració local.

El projecte ha estat impulsat per la regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de l'Arboç, amb el suport de la Diputació de Tarragona.

Font: Redacció

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat