banner est whatsapp

Aquest diumenge 2 de juny, celebració del Corpus Christi a l´església Sant Julià de l´Arboç

L'Arboç, 30/05/2024 20:39:23

Missa solemne, processó amb infants de primera comunió, catifa de colors, música tradicional i balls de gegants


Aquest proper diumenge 2 de juny, la Parròquia de Sant Julià de l'Arboç organitza i celebra la festivitat de Corpus Christi amb diversos actes a l'església de Sant Julià.

Els actes començaran a les 12 del migdia amb una missa solemne a l'església. Després de la missa, es farà una processó amb els nens i nenes que han fet la primera comunió, amb l'acompanyament del grup local "Pitança" de música tradicional.

Un dels moments destacats serà la presentació d'una catifa de colors que presidirà la plaça del Sagrat, confeccionada per voluntaris de la parròquia seguint el disseny de l'artista arbocenc Joan Tuset. La celebració conclourà amb els balls dels gegants el Chabran i la Llúcia.

La festivitat del Corpus Christi té origen al segle XIII, promoguda per Santa Juliana de Cornillon i instituïda oficialment pel Papa Urbà IV el 1264. Celebra la presència real de Crist en l'Eucaristia i la doctrina de la transformació. És una festa solemne de veneració al Santíssim Sagrament, caracteritzada per processons religioses i manifestacions de fe.

Font: Redacció

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat