banner est whatsapp

Els Minyons de l´Arboç aconsegueixen el pilar de 5 després de cinc anys

L'Arboç, 29/05/2024 10:17:14

El van assolir el passat diumenge 26 de maig, a l´actuació de la diada Mar de Cultures de Torredembarra


© Foto: Auvi-Vila - Pilar de cinc dels Minyons de l'Arboç

El passat diumenge 26 de maig, els Minyons de l'Arboç van protagonitzar una jornada memorable a la diada Mar de Cultures, celebrada a Torredembarra. Els Minyons van actuar a plaça juntament amb les colles Vailets de Gelida, Colla Jove Xiquets de Vilafranca i la colla local Xiquets de Torredembarra. Després d'intensos assajos, la colla va aconseguir recollir els fruits del seu esforç, tot i que encara hi ha aspectes a millorar. La jornada va estar marcada pel retorn del pilar de 5, una fita que no s'intentava des de feia cinc anys.

La diada va començar amb l'execució d'una torre de sis amb un nou debutant a dosos, en Pedro, que va demostrar estar a l'altura del repte, aconseguint una torre perfecta. A continuació, es van afrontar els castells de set, amb l'objectiu de fer un tres i un quatre de sis sense crosses. Malgrat que els troncs van ser excel·lents, els desajustos als dosos del quatre, menys experimentats però amb molt futur, van fer que els intents quedessin desmuntats. El tres, per la seva banda, es va carregar de manera poc ortodoxa a causa d'un dos massa inclinat, que va obligar l'enxaneta a baixar pel mateix cantó.

El dia va continuar amb una sèrie d'intents desmuntats, fins que va arribar el moment culminant de la ronda de pilars. Després de cinc anys sense intentar-ho, els Minyons van tornar a dur a plaça el pilar de cinc. La Lucía va coronar el pilar per primera vegada, amb la Paula debutant a quarts, la Laura repetint a terços, el Laureà estrenat-se com a segon i el Vila repetint com a baix. Malgrat un primer intent desmuntat per nervis de l'enxaneta, un segon intent reeixit va coronar la jornada amb èxit.

Aquesta actuació va suposar un gran impuls moral per a la colla, que, malgrat una quinzena de baixes, va aconseguir mobilitzar gairebé una vuitantena d'efectius fins a Torredembarra, sent el desplaçament més nombrós en anys. Els Minyons de l'Arboç es preparen ara per afrontar nous reptes i assolir cims més alts.

 

Fitxa tècnica:

Xiquets de Torredembarra:
Pd4, 3d6, 4d6, 3d6p(id), 3d6p, Pd4

Minyons de l'Arboç:
Pd4, 2d6, 4d6(id), 4d6(id), 3d6, Pd5(id), Pd5, Pd4

Vailets de Gelida:
Pd4, 4d6, 3d6, 3d6p(id), 3d6p, Pd4ps

Colla Jove Xiquets de Vilafranca:
Pd4, 3d6(id), 3d6(id), 3d6(id), Pd4

Font: Redacció - Minyons de l´Arboç

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat