banner est whatsapp

Actuació destacada dels Minyons de l´Arboç en la 12a Diada de Sant Jordi a Vilafranca del Penedès

L'Arboç, 29/04/2024 19:09:11

La destresa i el compromís brillen en una jornada molt emocionant. Van compartir plaça amb els anfitrions, la Colla Jove Xiquets de Vilafranca


L'actuació dels Minyons de l'Arboç a la 12a diada de Sant Jordi a Vilafranca del Penedès, celebrada el passat dissabte 27 d'abril, va començar amb la moral molt alta, destacant l'increment de participants i la millora en la qualitat dels assajos previs. El treball amb la canalla va mostrar els seus fruits, reflectint una visió optimista per a la pròxima temporada.

Per començar, la colla va aixecar dos pilars de quatre davant del monument emblemàtic a la plaça de Santa Maria. Seguidament, es van traslladar en comitiva cap a la plaça de la Constitució per continuar amb les construccions característiques d'aquesta diada.

Ja en aquest segon emplaçament, el cap de colla dels Minyons, Josep Maria Vera, va decidir impulsar una torre de sis amb determinació. Les dues estrenes en aquesta construcció van mostrar una solidesa notable, destacant pel bon fer de Laureà Inglada, president de la colla, i també de Xavi de Haro . Malgrat els nervis, l'enxaneta va posar els peus correctament tot i no aixecar el braç. La torre es va descarregar amb èxit al principi de l'actuació.

Sense baixar la intensitat, es va enfrontar un cinc de sis com a segon castell. Tot i la lentitud en l'ascens, la construcció va mantenir-se fermament fins a la descàrrega. La diada estava sent excel·lent i es va decidir rematar amb un altre castell de categoria, el quatre amb agulla.

El tercer castell no va presentar cap problema significatiu i va ser descarregat amb solvència. Tot semblava perfecte per posar el punt final amb un pilar de quatre, però desafortunadament, aquest va arribar a caure a l'últim segon a causa de la distracció i els nervis. El segon i el cap de pinyes no van poder coordinar-se adequadament, demostrant la importància del silenci i la concentració en aquestes fases crucials.

Aquesta actuació, la tercera de la temporada, situa la colla de Minyons a un nivell desitjat amb antelació. Es manté una dinàmica positiva per assolir nous objectius que ja estan en preparació.

 

Fitxa tècnica:

12a Diada de Sant Jordi
Data i Hora: Dissabte 27 d'abril, 18.00 h
Ubicació: Vilafranca del Penedès

Llocs de l'Actuació:

Plaça de Santa Maria:
Colla Jove Xiquets de Vilafranca: P4
Minyons de l'Arboç: P4

Plaça de la Constitució:
Colla Jove Xiquets de Vilafranca: 3d6, 4d6, P4, P4
Minyons de l'Arboç: 2d6, 5d6, 4d6a, (i)P4ps, P4

Crèdit Fotogràfic: © Meritxell Pérez

Peu de Foto: Dos de sis dels Minyons

Font: Redacció

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat