banner est whatsapp

Els Mossos d´Esquadra intervenen a l´Arboç més d´un miler de plantes de marihuana en dues naus industrials

L'Arboç, 29/04/2024 10:03:02

Cinc individus han estat detinguts per tràfic de drogues, pertinença a un grup criminal i frau elèctric per un valor estimat de 260.000 euros


Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat dimecres 24 d'abril a l'Arboç a cinc homes d'edats compreses entre els 37 i els 20 anys com a presumptes autors dels delictes de tràfic de drogues, pertinença a grup criminal i frau elèctric.

La investigació policial va començar el 2023 i va permetre localitzar dues naus industrials contigües situades a l'Arboç com a possibles espais destinats al cultiu interior de marihuana. Després de recopilar tots els indicis policials rellevants per a la investigació, es va decidir explotar el cas i es va sol·licitar dur a terme les entrades i les recerques a les dues naus durant el matí del passat 24 d'abril.

Un cop a l'interior, els agents van constatar que les naus estaven dividides en tres grans sales, cadascuna d'elles destinada a una fase de la cadena de producció de drogues. La primera sala s'utilitzava per fer créixer els esqueixos de marihuana. A la segona, les plantes ja més desenvolupades rebien les millors condicions ambientals per maximitzar la seva producció. Finalment, l'última sala s'emprava per assecar les diferents collites que anaven obtenint de la cadena de producció.

Els agents van localitzar 55 quilograms de cabdells, prop de 1.000 plantes i 1.200 esqueixos de marihuana, valorat tot en més d'1.200.000 euros. Les instal·lacions disposaven de tots els elements necessaris i habituals en aquest tipus de cultiu de drogues.

Els agents van intervenir focus, ventiladors, aire condicionat, productes fitosanitaris i altres elements, valorats tots ells en més de 80.000 euros. En una de les naus van trobar cinc homes que vivien a l'interior i s'encarregaven del cultiu, recollida i embalatge de la droga. Una part de les instal·lacions estava habilitada per poder viure de manera permanent. Disposava de llits, zona de menjador i altres elements destinats a la vida quotidiana.

Un cop identificats, els mossos els van detenir per un delicte de tràfic de drogues, per un delicte de pertinença a grup criminal i també per un delicte de frau elèctric, ja que les instal·lacions estaven connectades a la xarxa elèctrica general de manera il·legal. Es calcula que haurien consumit energia elèctrica per valor de 260.000 euros.

Els detinguts van passar el passat divendres a disposició judicial davant del jutjat en funcions de guàrdia del Vendrell.

Font: Redacció

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat