banner est whatsapp

L´Ateneu Arbocenc acollirà aquest dissabte el concert de guitarra ´Miniatures´ a càrrec del prestigiós músic i compositor Jordi Codina

L'Arboç, 18/01/2024 18:34:06

Començarà a les 6 de la tarda i l´assistència és gratuïta. Gaudirem de peces curtes de diferents compositors des del segle XV fins a l´actualitat, com Francesc Tàrrega, Ferran Sor, Isaac Albéniz, Gracià Tarregó o Pau Casals entre d´altres


L'Ateneu Arbocenc ha organitzat per aquest dissabte 20 de gener un concert gratuït que anirà a càrrec del prestigiós músic, guitarrista i compositor català Jordi Codina. El concert començarà a les 6 de la tarda al mateix local d'entitat, situat al carrer Major 33.

El concert porta per nom "Miniatures". Són peces curtes amb guitarra acústica de diferents compositors des del segle XV fins a l'actualitat, com Francesc Tàrrega, Ferran Sor, Isaac Albéniz, Gracià Tarregó o Pau Casals entre d'altres.

Jordi Codina és guitarrista, director i compositor. Actualment, és membre de l'Associació Catalana de Compositors i és considerat, per la seva dedicació a la música del segle XX, com una de les figures més importants de la música catalana de finals del segle XX i XXI. També forma part d'un duo amb el seu amic i guitarrista Josep M. Mangado, creat al 1983, amb qui ha enregistrat un cd de les obres del músic Ferran Sor.

Ha estat professor de guitarra del Conservatori de Música de Barcelona des del 1972. Com a solista i director ha estat particularment vinculat a l'Orquestra de Cambra de l'Empordà i el 1993 va rebre el Premi Nacional de Música de la Generalitat per la seva difusió de la música contemporània. Com a compositor, és autor bàsicament d'obres per a guitarra i música de cambra. El 2006 estrenà el poema musical Romance del capitán Trueno, amb motiu del cinquantenari del personatge i el 75è aniversari del seu autor, Víctor Mora. Ha exercit la crítica musical i és autor d'un llibre dedicat a Xavier Montsalvatge.






 

Font: Redacció de Ràdio l´Arboç

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat