banner est whatsapp

La NASA adquireix La Giralda de l´Arboç

L'Arboç, 28/12/2023 09:00:09

Joe Biden visitarà l´emblemàtic edifici arbocenc


Després de més de dos anys de silenci, per fi es desvetllen els enigmes que han envoltat el misteriós tancament de l'emblemàtica Giralda de l'Arboç i el destí final dels terrenys del polèmic CIM (Centre Integral de Mercaderies).

La Moncloa, Generalitat i la NASA (Nacional Aeronautic and Space Administration), acaben de fer públic l'acord per crear al municipi de l'Arboç la base europea de seguiment dels vols tripulats al planeta Mart i la delegació euroafricana del SETI (Search for Extra Terrestrial Intelligence), a més d'una nova divisió d'antenes d'espai profund.

El mateix president Joe Biden, l'Administrador de la NASA Bill Nelson, el president Pedro Sánchez i el president de la Generalitat Pere Aragonès, visitaran la vila de l'Arboç la setmana vinent per segellar l'acord a les dependències de La Giralda, que a partir d'aquell moment esdevindrà el Quarter General de la NASA a Europa.

L'alcalde de l'Arboç, Joan Sans, i del regidor de noves tecnologies, Adrià Molina, seran presents com a convidats d'honor en la signatura d'aquest històric acord. L'assistència d'Elon Musk està pendent de confirmació.

La Policia Local de la vila de l'Arboç, Mossos d'Esquadra, Agents Rurals, Guàrdia Civil, Policia Nacional, Interpol, CIA, FBI, Mossad, i la Policia Montada del Canadà, seran els cossos encarregats de garantir la seguretat de les autoritats, en un dispositiu sense precedents a l'Arboç, que inclourà talls a l'AP-7 i N-340, la interrupció del trànsit aeri i ferroviari, el buidatge total el pantà de Foix, i la suspensió dels entrenaments del Club de Tir amb Arc de l'Arboç.

En els terrenys del CIM s'hi construirà la base logística, les oficines amb jacuzzi, el centre de control, les termes romanes, i les enormes antenes parabòliques de més de 100 metres d'alçada per a la recerca d'intel·ligència extraterrestre.

La NASA també comunica que es reserva un 20% de l'espai disponible per la futura base de llançament dels vols tripulats, el centre d'entrenament d'astronautes i ninja galàctics, i el centre de confinament de formes de vida estranyes trobades al pantà de Foix.

Amb aquesta notícia l'Arboç i Catalunya es posicionen com un referent a nivell mundial en el món de l'exploració espacial i de la recerca de vida intel·ligent.

Departamento de Comunicación del Gobierno d'Espanya i Olé.

Font: Redacció - NASA/SETI

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat