banner est whatsapp

L´Ajuntament de l´Arboç aprova les ordenances fiscals pel 2024

L'Arboç, 21/12/2023 09:40:42

S´actualitza la taxa de recollida de residus obligats per la nova directiva europea i s´elimina la bonificació del 5% de l´IBI aprovada durant la pandèmia. Es rebaixen les quotes de la llar d´infants un 20% de mitjana


L'Ajuntament de l'Arboç va aprovar en el darrer Ple Municipal les ordenances fiscals per a l'any 2024, que bàsicament mantenen les mateixes imposicions que aquest any 2023 amb algunes excepcions.

L'impost sobre residus sòlids s'ha augmentat en 45 € anuals obligats per complir la nova directiva europea regulada per la normativa 7/2022 de residus i sòls contaminats. Tot i això, continuen sent de les taxes més econòmiques de la comarca. Pel que fa a l'IBI no s'ha aplicat cap increment, tot i que s'ha eliminat la bonificació del 5% que s'aplicava des del 2022 per tal de pal·liar la pèrdua d'ingressos de les famílies i empreses durant l'època post-Covid.

En canvi, s'ha rebaixat la quota de la llar d'infants un 20% de mitjana per promoure l'ús d'aquest servei i ajudar a moltes mares i pares amb la conciliació familiar. La resta de taxes no s'han modificat, excepte el cobrament de 2 € per l'expedició de volants d'empadronament si es fa de manera presencial. Si es fa de manera telemàtica, l'expedició del volant no tindrà cap cost.

Des de l'equip de Govern han valorat molt positivament l'aprovació d'aquestes ordenances tot recordant, en paraules de l'alcalde Joan Sans: "Hem fet unes ordenances pensant en els arbocencs i arbocenques i només hem apujat les taxes que ens hem vist obligats després de deu anys sense pujades d'impostos. Per altra banda, hem de recordar la necessitat d'incrementar ingressos davant la pujada de preus de l'energia, els salaris dels treballadors públics i les millores dels contractes de servei."

Les ordenances fiscals pel 2024 es van aprovar en un Ple Extraordinari celebrat al novembre, amb els vots favorables del Grup Municipal Socialista, i el vot en contra d'Alternativa per l'Arboç. Esquerra Republicana no va assistir Ple.

Font: Redacció

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat