banner est whatsapp

L´Arboç es prepara per a la commemoració del primer castell carregat i documentat de la història. Es compleixen 253 anys.

L'Arboç, 05/07/2023 17:31:41

El dissabte 15 de juliol a partir de les 7 de la tarda, a la plaça de l´Església de Sant Júlia, es descobrirà una placa i es farà una recreació folklòrica del moment.


El dissabte 15 de juliol a partir de les 7 de la tarda, l'Arboç viurà un acte extraordinari del món casteller. Després que durant el 2020 la pandèmia no permetés dur a terme la celebració dels 250 anys del primer castell documentat de la història, enguany s'ha cregut oportú commemorar-ho en el 253 aniversari.

Els actes s'iniciaran a les 7 de la tarda a la plaça de la Vila, al davant de l'Ajuntament, amb una actuació castellera a càrrec de la Nova Moixiganga d'Algemesí i els Minyons de l'Arboç. Seguidament, en finalitzar l'actuació es realitzarà l'acte de commemoració amb el descobriment d'una placa davant de l'església, lloc exacte on el Ball de Valencians del Catllar va descarregar l'esmentat castell de sis sostres el 22 de gener de 1770.

Membres dels Minyons faran una explicació històrica de com va sorgir el que es considera el primer castell i es farà una recreació del moment. A més de la Moixiganga d'Algemesí i els Minyons de l'Arboç, l'acte comptarà amb la participació dels grups locals de la Colla de Gegants i Nans i Ball de Bastons, igual que va succeir aquell dia de 1770.

L'acte disposarà de la presència, a més de l'alcalde de l'Arboç, de representants de la Coordinadora de castells de Catalunya, membres de la Diputació de Tarragona i l'alcalde del Catllar.

Font: Redacció

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat