banner est whatsapp

Suspesa la circulació dels AVE Madrid-Saragossa-Barcelona per robatori de cable a l´Arboç. Hi ha un detingut de 19 anys

L'Arboç, 08/08/2022 10:23:20

Els Mossos han detingut aquest matí un jove de 19 anys, presumptament relacionat amb els fets. Ha obligat a interrompre la circulació dels trens d´alta velocitat al tram entre Figueres i l´Arboç. Les primeres estimacions d´Adif apunten que s´hauria sostret més d´un quilòmetre i mig entre fibra òptica i cable elèctric de senyalització


Foto: un dels talls al cable elèctric (font: Adif)

La circulació de trens d'alta velocitat ha quedat interrompuda aquest dilluns, entre les estacions de Figueres-Vilafant i l'Arboç per un robatori a les vies al punt quilomètric 545, entre l'Arboç i la Pobla de Montornès. Això ha obligat a suspendre la circulació a la línia d'alta velocitat entre Madrid i Figueres-Vilafant.

L'acte vandàlic ha tingut lloc aquesta matinada. Cap a les 2.30 h, s'han detectat afectacions a les comunicacions, senyalització, detectors de caigudes d'objectes i altres dispositius de seguretat.

Les primeres estimacions d'Adif apunten que s'haurien sostret uns 700 metres de fibra òptica i la mateixa llargària en cable elèctric de senyalització. Adif ha posat en coneixement dels Mossos d'Esquadra aquests fets, han obert una investigació i ja han detingut a un jove de 19 anys. Els Mossos mantenen la investigació oberta i no descarten més detencions en les pròximes hores.

Adif està treballant per agilitzar la posada en marxa de la línia i assenyalen la gravetat dels desperfectes, així com les complicades tasques de reposició de les instal·lacions afectades. El servei es podria restablir a mig matí, cosa que implica que una afectació directa a més d'una vintena de trens d'alta velocitat.

Adif recomana als viatgers amb destinació a Barcelona des de Figueres i Girona, recórrer als serveis de Rodalies.

Font: Redacció

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat