banner est whatsapp

Saint-Gobain pretén ara acomiadar 60 persones de la divisió Sekurit de l´Arboç

L'Arboç, 03/06/2022 10:33:16

La multinacional comunicava ahir als treballadors la intenció d´aplicar un expedient de regulació d´ocupació (ERO) a les seves divisions de Sekurit, i al·legant que el motiu és "per adaptar la seva estructura a la mida actual del mercat"


Ahir dijous 2 de juny, la direcció de Saint-Gobain ha traslladat als treballadors la intenció d'aplicar un expedient de regulació d'ocupació (ERO) a les seves divisions de Sekurit «per adaptar la seva estructura a la mida actual del mercat». L'anunci es va fer en la reunió del comitè intercentres a Madrid i, segons han traslladat els sindicats, afectaria «unes 100 persones, 60 al centre de Sekurit a l'Arboç i 40 per al centre asturià d'Avilés».

Una vegada s'ha comunicat l'ERO a la plantilla de l'Arboç, s'inicia un procés de set dies per constituir la taula de negociació. A continuació començarà el compte enrere per a negociar les condicions dels acomiadaments. Aquest ERO suposa un duríssim nou cop a la nostra comarca que arrossera un dels índexs d'atur més elevat de tota Catalunya.

La mala notícia, que ha impactat els treballadors i a tota la vila de l'Arboç no és una novetat de Saint-Gobain. L'any 2020la multinacional francesa ja va presentar un ERO en la divisió de Glass, que va afectar més d'un centenar de treballadors.

La companyia va aprofundir en el missatge que emet ja fa temps, i és que la indústria de l'automòbil ha canviat i existeix «una crisi de demanda sense precedents». Entre els motius que esgrimeix per explicar la manca de comandes hi ha les «noves normatives ambientals i el desinterès de les noves generacions en l'adquisició de vehicles propis». Davant d'aquesta situació, Saint-Gobain assegura que «pateix les dificultats pròpies d'un model de negoci que cal transformar per adaptar-se a les noves circumstàncies».

Sostenen que ja s'acumulen dos anys en què la caiguda de vendes ha estat molt acusada, i a les plantes espanyoles això s'ha traduït en unes pèrdues de fins a quatre milions d'euros l'any passat. La previsió és que aquest resultat podria empitjorar aquest any fins als 6,6 milions en negatiu.

Saint-Gobain planteja, doncs, un ERO per «adaptar-se a la nova mida i les necessitats del mercat actual de vidre per a automòbils», i criden a iniciar el diàleg «com més aviat millor» per «debatre sobre el pla d'actuació i negociar un pla social adequat».

L'empresa assenyala, no obstant això, «el seu compromís amb els emplaçaments actuals a l'Arboç i Avilés», i assegura que aquest pas és «imprescindible per afrontar el mercat amb garanties».

A l'Arboç es fabriquen els vidres laterals i posteriors dels vehicles, on hi treballen prop de 300 persones, inclosos els empleats eventuals.

 

Font: Redacció

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat