banner est whatsapp

L´Arboç aprova una rebaixa de l´IBI del 5% per aquest 2022

L'Arboç, 25/01/2022 10:35:25

Aquesta important decisió de l´Ajuntament, que se suma a la no pujada de les principals taxes, ajudarà a reduir l´impacte de la pujada del cost de la vida el passat 2021


L'Ajuntament de l'Arboç, en el Ple Municipal del mes d'octubre passat, va aprovar inicialment les ordenances fiscals per a l'any 2022 que contemplen una rellevant rebaixa del 5% de l'Impost de béns Immobles per a particulars i empreses.

La Corporació Municipal exerceix la potestat que té per modificar el tipus impositiu que afecta l'impost de l'IBI, després que fa uns anys es va haver d'augmentar aquest rebut per fer front al considerable deute municipal que hi havia i que s'ha pogut reduir moltíssim.

Pel que fa a les bonificacions existents, es mantenen com estaven. És a dir, la bonificació de fins al 50% de l'Impost de l'IBI per aquells béns immobles d'ús residencial que es lloguin a través d'algun programa de lloguer d'habitatge social on participi l'Ajuntament, i la bonificació per a famílies nombroses.

També es manté el recàrrec del 50% de l'Impost de Béns Immobles que s'aplicarà als propietaris de 3 o més béns immobles d'ús residencial que es trobin permanentment buits, d'acord amb el reial decret llei 7/2019 d'1 de març, de mesures urgents en matèria d'habitatge i lloguer.

Des de l'Ajuntament valoren l'important esforç realitzat per tots els arbocencs els darrers anys i destaca que aquesta mesura beneficiarà a les famílies i també a les empreses del municipi. Amb aquest exercici, ja són 9 els anys sense cap increment dels principals impostos ni taxes municipals de la vila.

Font: Redacció

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat