banner est whatsapp

Els Minyons de l´Arboç tanquen la temporada amb l´actuació de la 809a Fira de Santa Llúcia

L'Arboç, 15/12/2021 10:53:05

Una actuació en companyia dels Xiquets de Torredembarra


Aquest passat dissabte 11 de desembre, i en el marc dels actes de la 809a Fira de Santa Llúcia, els Minyons de l'Arboç van celebrar el final d'aquesta atípica i esperançadora temporada, amb l'homenatge anual als difunts Minyons i una actuació en companyia dels Xiquets de Torredembarra. Per tancar temporada també van fer un restringit sopar de cloenda i celebració.

L'homenatge d'enguany ha recordat els castellers que ens han deixat: Quimet Sans i Sans, Lucas Hurtado Gómez i Joan Papiol Ramon. També s'han recordat antics castellers que van ser significatius a la colla i que fa anys ens van deixar: Ramon Torrents Gol i Lluís Inglada Figueras.

Val a dir que la colla ha establert un nou protocol per la commemoració d'aquest dia, on es recordarà els absents de l'any en curs i els d'anys anteriors, amb una corona de flors que serà dipositada sempre a la tomba del Ramon Rovira Sanahuja, mort en acte de servei casteller ara ja fa 10 anys, i a partir d'ara, custodi de la corona floral anual de la colla. Un pilar de quatre d'homenatge va tancar aquest sentit record davant la tomba de Rovira.

Pel que fa a l'actuació va estar del tot reeixida, constatant un avenç respecte a la de fa quinze dies amb els Xiquets de Torredembarra, fent construccions més solvents i sense intents desmuntats per part d'ambdues colles. Les sensacions des de la colla són força bones de cara a l'inici imminent de la pròxima temporada, tot just passades les festes nadalenques, per a preparar l'actuació a les Decennals de Valls. Per part dels Minyons s'han executat el 4d6p, el 3d6 i el 3d6p. Tres pilars de 4, un al principi i dos per acabar, han completat l'actuació. Els Xiquets han fet idèntica actuació fent, però, el primer pilar aixecat per sota.

Amb l'aturada nadalenca els Monyons volen agafar forces i reprendre l'activitat amb més energia, més membres, i amb aquesta darrera actuació com a punt de partida per a seguir avançant cap al nivell que volen. La intensa preparació els darrers tres mesos, sobretot amb el pom de dalt amb cinc noves canalles i la progressió experimentada, anima la colla a creure que s'acosta una temporada molt millor que les d'anys anteriors.




 

Font: Minyons de l´Arboç

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat