banner est whatsapp

L´Arboç posa en marxa el Pla Horitzó Arbocenc 2030 per fer front als reptes de futur del municipi

L'Arboç, 30/11/2021 18:20:36

Estarà dotat amb 1 milió d´euros que aportarà directament el consistori. Aquest import es podrà ampliar amb subvencions i els fons europeus Next Generation


L'Ajuntament de l'Arboç ha presentat el matí avui dimarts en roda de premsa a l'Auditori Municipal el PHA2030 (Pla Horitzó Arbocenc 2030). El PHA2030 és un projecte estratègic que servirà per planificar els eixos i actuacions del consistori per posar les bases i preparar el municipi per fer front als reptes de futur en tots aquells àmbits importants per garantir la qualitat de vida dels habitants.

El regidor de turisme i promoció econòmica, Alfons Ribas, i el regidor d'hisenda i noves tecnologies, Adrià Molina, han anunciat la posada en marxa d'aquest Pla. Un pla estratègic global que abarcarà totes les àrees, serà transversal i també apolític, amb l'objectiu que es tirin endavant sigui quin sigui el gobern i color polític de l'Ajuntament. Tal i com ha explicat Alfons Ribas, es vol comptar amb tots els actors polítics i socials del municipi a més dels ciutadans. Per això es farà a través de la participació ciutadana amb la creació d'una taula de ciutadania amb reunions propositives, la creació d'una altra taula estratègica de desenvolupament amb els actors socials i polítics per trobar les solucions adequades i amb més quòrum. A més es crearà una tercera taula tècnica d'assessorament amb tècnics i col.laboradors de l'Ajuntament per a poder realitzar les propostes sorgides.

Alfons Ribas ha fet una radiografia del moment actual de l'Arboç i de les polítiques municipals que ja s'han anat duent a terme en els darrers 10 anys, que han eixugat gran part del dèficit de 9 milions d'euros de la corporació municipal i que han fet evolucionar la vila després de la crisi econòmica, situant-la com una de les més actives i dinàmiques, tant cultural com esportiva, turística i comercialment.

Adrià Molina, regidor d'hisenda, ha explicat que el PHA 2030 comptarà amb una dotació econòmica inicial d'1 milió d'euros aportats per l'Ajuntament a través del seu romanent, que es podrà ampliar amb les subvencions i aportacions d'altres administracions i fons europeus Next Generation. Aquest pla s'iniciarà amb la taula de la ciutadania a partir del mes de gener, i des de l'Ajuntament es fan una crida a la participació de tothom. També s'editarà un díptic informatiu que es farà arribar a tots els domicilis durant aquest desembre i inicis de gener.

Poden trobar més informació al web https://horitzoarbocenc2030.cat


 

Font: Redacció

[title]
AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat