banner est whatsapp

El Baix Penedès organitza una caminada contra la MAT aquest diumenge 7 de novembre

L'Arboç, 05/11/2021 11:37:00

La sortida des de l´Arboç es farà des de l´escola Sant Julià a les 9 del matí, per després enganxar-se a les 10 al tram de Lletger a Sant Jaume dels Domenys


Aquest pròxim diumenge 7 de novembre, la plataforma ciutadana Domenys Dempeus ha organitzat una 'Caminada contra la MAT'. La caminada seguirà el trajecte que hauria de tenir la línia dins el terme de Sant Jaume.

L'Arboç, un dels municipis de la comarca afectats pel pas de la MAT, també se suma a la caminada, amb sortida des de l'escola Sant Julià a les 9 del matí, per després enganxar-se a les 10 al tram de Lletger a Sant Jaume dels Domenys.

A Sant Jaume dels Domenys la sortida serà a les deu del matí des dels dos extrems del municipi, als nuclis de Lletger i el Papiolet. Durant el recorregut hi haurà marcades sobre el territori algunes de les divuit torres projectades d'entre 60 i 70 metres d'alçada. D'aquesta manera es podrà comprovar in situ l'impacte aberrant que tindria el projecte.

La caminada també s'ha organitzat des de la Bisbal, Llorenç i Banyeres, que són altres municipis afectats. Aquests grups sortiran a les 9 del matí i confluiran a les dues columnes dels dos extrems de Banyeres. Després de la caminada s'han previst un aplec amb l'actuació de colles bastoneres, diables, gegants, grups de grallers i la lectura d'un manifest reivindicatiu.

El punt final a l'acte el posarà un vermut electrònic organitzat pels Festucs i altres entitats juvenils de la comarca.

La MAT "Clúster Begues" és un projecte per establir una línia de molt alta tensió que ha de travessar tot el sud de Catalunya, des de la Terra Alta fins al Baix Llobregat. Al Baix Penedès creuaria cinc municipis de l'interior, afectant greument sòl agrícola i zones naturals amb espècies protegides, trossejant encara més un territori que ja suporta múltiples infraestructures.

Font: Redacció

[title]
[title]
AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat