banner est whatsapp

L´artista arbocenc Joan Tuset participa en una exposició-homenatge al poeta Jordi Valls

L'Arboç, 05/10/2021 19:46:34

Aquesta exposició acull el treball de 4 artistes visuals contemporanis del Penedès. Joan Tuset,Maria Teresa Baltasar, Joan Descals i Maria Carme Rovira, mostren les seves obres inspirades en el poeta


L'exposició, que s'ha inaugurat avui dimarts 5 d'octubre al Portal del Pardo del Vendrell, també ha comptat amb la presentació del darrer llibre de Jordi Valls, "Pla 10 de l'espai exterior", es podrà veure fins al 30 d'aquest mes, de  dimarts a dissabte d'11 h a 14 h i de 17 h a 20 h.

Joan Tuset, Maria Teresa Baltasar, Joan Descals i Maria Carme Rovira, artistes penedesencs, s'han inspirat en la poesia del Jordi Valls, i tot i ser d'estils molt deferents, a través de la lectura dels poemes, cada artista n'ha fet la seva particular interpretació.

En el cas de l'artista arbocenc Joan Tuset, amb el seu particular estil, presenta la seva col·lecció de quadres on hi apareixen miralls. Uns miralls per als qui no els faci por la veritat de trobar-se amb si mateixos.

Maria Teresa Baltasar, ens presenta flors i plantes de la terra, la llum, els colors que ens apropen a la natura del Penedès, on ens descobreix una ànima poètica, suau i profunda.

Pel que fa a l'artista Joan Descals, aquest combina diferents estils, com el surrealisme, el cubisme, i l'abstracció. Els utilitza de mitjans per la seva interpretació dels poemes o frases d'un poema, donant infinitat d'interpretacions a la seva obra.

Maria Carme Rovira presenta els seus paisatges i retrats personalíssims, on s'apropa amb contundència, respecte i tendresa a una realitat personalitzada.

Jordi Valls i Pozo va néixer a Barcelona el 25 de gener de 1970. És un reconegut poeta català que viu a Santa Coloma de Gramenet, ciutat que ha marcat bona part de la seva trajectòria poètica. Ha presidit l'Associació de Joves Escriptors en Llengua Catalana (1994-1996), i és membre de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana i el PEN Club Català.

Guanyador dels Jocs Florals de 2006, és el primer autor a ostentar el càrrec de Poeta de la Ciutat de Barcelona. Ha estat traduït al castellà, italià, anglès, portuguès, romanès, occità.

Font: Redacció

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat