banner est whatsapp

La solidaritat contra el càncer aplega a l´Arboç 315 participants en la 5a Cursa i Marxa 5K

L'Arboç, 04/10/2021 18:05:01

5 euros del preu de cada inscripció s´han destinat a la compra de gorres solidàries d´AFANOC, l´Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya, representant una aportació total de 1575 euros


L'Arboç va viure aquest diumenge 3 d'octubre un gran matí d'esport i solidaritat amb la celebració de la 5a Cursa i Marxa solidària contra el Càncer, una iniciativa de la Regidoria d'Esports de l'Ajuntament de l'Arboç organitzada conjuntament amb el Club Esportiu l'Arboç, i que va comptar amb la participació de 315 persones que van recórrer un circuit urbà circular de 5 kilòmetres, de dificultat moderada i amb 40 metres de desnivell tant positiu com negatiu.

Oferia dues modalitats de participació, corrent o en mode de caminada. 136 van participar en la cursa i 179 a la marxa a peu. Val a dir que ha estat una edició especial limitada a causa de les mesures sanitàries, i després que el passat 2020 s'hagués de suspendre per la pandèmia.

La cursa i marxa d'enguany ha col·laborat amb Afanoc, l'Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya, a través de la compra de 315 gorres solidàries d'aquesta entitat sense ànim de lucre que treballa per tal de millorar la qualitat de vida dels joves diagnosticats de càncer i les seves famílies. 5 euros del preu de cada inscripció s'han destinat a aquesta acció, sumant un total de 1575 euros.

Els i les participants, amb edats des dels més petits de la casa fins als de més de 70, provenien de 32 municipis de les comarques de Tarragona, Barcelona i Lleida. 220 de la província de Tarragona, 79 de les de Barcelona, 4 de Lleida i un participant procedent de Logronyo. Del total, 250 de la Vegueria Penedès, i d'aquests 119 de l'Arboç. Pel que fa a clubs hi van participar un total de 39 entre la marxa i la cursa, i el club amb més participants ha estat el Club Esportiu l'Arboç, amb 20 participants, 12 a la cursa i 8 a la marxa a peu.

Del total de participants també cal destacar una gran presència femenina, 182 en total, representant un 57,7%, vers els 133 participants masculins, un 42,2%.

A causa de les mesures sanitàries, i per evitar aglomeracions, la línia de sortida i arribada es va situar a l'avinguda Via Augusta, al costat del Poliesportiu Municipal, un espai més ampli i airejat vers la plaça de la Vila, marc de les darreres edicions abans de la pandèmia. La cursa i marxa va transcórrer sense incidències, amb una meteorologia que finalment va respectar el matí sense cap pluja, tot i que la previsió era contrària.

El tret de sortida es donava a 2/4 de 10 del matí, després dels parlaments de l'alcalde Joans Sans, acompanyat del regidor d'Esports, Miquel Ángel del Río i del secretari del Club Esportiu l'Arboç, Ferran Gutiérrez. L'alcalde va agrair l'assistència als participants per la seva solidaritat, al Club Esportiu l'Arboç per l'organització, direcció tècnica de la cursa i als seus 40 voluntaris i voluntàries, a la Policia Local, a Protecció Civil, a Ràdio l'Arboç, a l’Oficina de Turisme, al Departament d’Esports, a la Brigada Municipal i la resta de treballadors i treballadores de l'Ajuntament, a la batucada Petafort Percussió per la seva animació musical, a Athleticevents pel crono i les inscripcions en línia, i a la presentadora i speaker de la cursa, Lourdes Meroño.

L'esdeveniment també va comptar amb la presència de Miguel Javaloy , delegat d'Afanoc Tarragona, que va donar les gràcies a tothom en nom de l'associació, que durant tot el matí va instal·lar un punt d'informació i venda de merchandising a la plaça de Catalunya.

En total es van entregar 20 trofeus, amb algunes peces exclusives de la ceramista arbocenca Mercè López.

Classificació de la Cursa 5k

Pòdium general masculí:
1er: Josep Díaz Carretero – club: Runners Espanyol – temps: 00:15:46
2on: Alberto Moral Ruiz – club: S.G Pontevedra – temps 00:16:26
3er: Gerard Gil Sentís – club C.E Deporrunners – temps: 00:17:24

Pòdium general femení:
1a: Stella Beazzuti Foglia – club: Athletic Track Tarragona – temps: 00:20:15
2a: Tannia Quirós Rodríguez – club: Esportiu Penedès – temps: 00:21:14
3a: Gala Gómez Merino – club: Athletic Track Tarragona – temps 00:21:46

Pòdium local masculi:
1er: Jorge Pellicer Núñez – club: Club Esportiu L'Arboç – temps: 00:18:30
2on: Ramon Suriol Roig – club: Athletic Track Tarragona – temps: 00:18:39
3er: Manuel Alcazar Salmerón – club: Esportiu Penedès – temps: 00:19:07

Pòdium local femení:
1a: Cristina Jurado Sánchez – club: Club Esportiu l'Arboç – temps: 00:23:56
2a: Èlia Bayo Bizarro - temps: 00:24:09
3a: Helena Urbano Fernández – temps: 00:25:19

Per a consultar la classificació completa feu clic aquí

Font: Redacció

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat