banner est whatsapp

El llibre ´L´Arboç, els anys de Badalota (1921-1927)´, destacat en un article al diari ARA

L'Arboç, 30/09/2021 11:56:52

La presentació, el passat estiu, es va fer coincidir amb el 100 aniversari de la sortida del primer número del setmanari arbocenc Badalota. L’article de l’ARA és de Josep Maria Casasús, catedràtic emèrit de la Universitat Pompeu Fabra


Ahir dimecres 29 de setembre el diari ARA publicava un article del professor Josep Maria Casasús, catedràtic emèrit de la Universitat Pompeu Fabra, on parla del llibre d'Andreu Suriol i editat per l'Ajuntament de l'Arboç, "L'Arboç, els anys de Badalota (1921-1927)". Aquest llibre ofereix un retrat de l'Arboç dels anys vint del segle passat, a través de les informacions aparegudes al setmanari "Badalota", que es va publicar durant més de sis anys, del 1921 al 1927.

Josep Maria Casasús manté des de fa anys una secció al diari ARA amb el nom "Abans d'ara", en la que posa a disposició del lector textos d'altres autors ja difunts que enllacen amb qüestions actuals, un estil similar al que ha fet Suriol i l'equip de col·laboradors amb el setmanari Badalota, d'on han extret notícies, comentaris i opinions que poden ser d'interès actual.

Fruit d'aquesta semblança en els continguts, Suriol va fer per conèixer aquest nou llibre al professor Casasús pensant que li podria interessar. Primer per correu electrònic, on li explicava el treball fet amb Badalota, i després en persona. Una entrevista en la qual li va lliurar un exemplar del llibre, i que li va agradar molt.

El passat 16 de setembre Andreu Suriol li va enviar un text de Josep Pla, que Casasús va publicar tot indicant que l'escriptor arbocenc li havia suggerit, i anunciant que en la publicació de l'Ara d'aquest dimecres 29 de setembre parlaria de Badalota i del recull que va omplir les pàgines del llibre.

Suriol va comptar amb la col·laboració d'Eduard Jané, Jaume Tarragó, Margarita Fusté, Josep Maria Arnan i Esteve Cruanyes. La maquetació del llibre és obra del rebesnet del director de Badalota, David Suriol Ventosa, i l'edició a càrrec de l'Ajuntament de l'Arboç. La presentació d'aquest nou llibre es va fer coincidir amb el 100 aniversari de la sortida del primer número del setmanari arbocenc, que va veure la llum el 5 de juny de 1921. L'acte va tenir lloc a l'Auditori Municipal de l'Arboç, amb l'assistència de l'alcalde Joan Sans, l'autor i nombrosos vilatans i vilatanes.

El llibre, d'edició limitada, encara està a la venda a l'Oficina de Turisme de l'Arboç, al carrer Major 37.

Val a dir que Andreu Suriol es troba actualment treballant en una nova publicació basada en les notícies sobre en el món del vi que apareixen a Badalota, i que possiblement es presentarà el pròxim any 2022.

Font: Redacció

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat