banner est whatsapp

L´Arboç aprova un nou Pla Urbanístic per a preservar i fer valdre els edificis i espai exteriors del nucli antic

L'Arboç, 21/09/2021 10:18:36

S´aplicarà tant als públics com els privats, juntament amb els seus els elements històrics


L'Ajuntament de l'Arboç va aprovar en el mateix Ple municipal, i com a pas previ, una Modificació puntual del POUM per a l'encaix del Pla especial de protecció i desenvolupament del patrimoni arquitectònic i arqueològic del nucli antic en la normativa urbanística vigent. Aquest pla especial és una nova normativa adequada a la preservació dels valors patrimonials del nucli antic, així com per la seva recuperació en aquells casos que han quedat emmascarats per posteriors intervencions.


La normativa pretén dotar a l'Ajuntament i particulars d'un text a l'alçada de l'actual cultura de protecció del patrimoni a Catalunya, més clar i exhaustiu en la catalogació dels elements, i ajustat als valors històrics de l'àrea antiga del municipi, fomentant la recuperació del conjunt i el seu atractiu turístic. Bona part de la normativa està adreçada a promoure l'habitabilitat i la qualitat de vida com a objectius compartits i complementaris de la cura del patrimoni i del paisatge urbà.

És per aquests motius que el pla ja ha estat aprovat inicialment per l'Ajuntament. Actualment s'estan valorant tècnicament les al·legacions presentades, i s'està a l'espera també dels informes dels departaments de Cultura i d'urbanisme de la Generalitat, per tal de passar a l'aprovació provisional, i definitiva.



 

Font: Redacció

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat