banner est whatsapp

L´Arboç se suma al manifest dels alcaldes i alcaldesses del Baix Penedès i demana la derogació de la MAT

L'Arboç, 07/09/2021 20:08:45

A més de l´Arboç, aquest projecte també afectaria els municipis de Masllorenç, La Bisbal del Penedès, Llorenç del Penedès, Sant Jaume dels Domenys


L'Ajuntament de l'Arboç es suma al manifest de tots els alcaldes i alcaldesses de la comarca per exigir la derogació de la línia de molt alta tensió MAT del "Cluster Begues" que projecta l'empresa Forestalia per transportar energia d'Aragó fins a Barcelona.

El projecte presentat afecta en un tram força important el terme municipal de l'Arboç, a més de quatre municipis més del Baix Penedès: Sant Jaume dels Domenys, Llorenç del Penedès, La Bisbal del Penedès i Masllorenç. Serien més de 40 torres que creuarien la comarca d'oest a est.

Joan Sans, alcalde de l'Arboç i president del Consell Comarcal del Baix Penedès, demana la derogació d'aquest projecte de forma immediata que afectaria greument a la nostra vila i també a la comarca del Baix Penedès. Aquest projecte afectaria molt el nostre paisatge amb torres de gran alçada, de més de 70 metres, sense aportar-nos cap contrapartida ni benefici al territori.

Joan Sans ha assistit aquesta tarda de dimarts al Palau Bofarull de Reus en la roda de premsa conjunta entre les diferents administracions del territori de presentació de totes les al·legacions. A més, ha comptat amb la presència de la presidenta de la Diputació i dels presidents, presidentes dels Consells Comarcals de la Terra Alta, la Ribera d'Ebre, el Priorat, el Baix Camp, l'Alt Camp i l'Alt Penedès, i alcaldes afectats.

Font: Redacció

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat