banner est whatsapp

Arriba a l´Arboç l´exposició ´Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya´

L'Arboç, 26/07/2021 10:44:05

Per a visitar-la cal concertar cita a través del correu electrònic expo.pedra.seca@gmail.com, indicant els noms i cognoms de la persona o persones i quin dia i hora es vol visionar


Des d'aquest passat cap de setmana ja es pot visitar a les dependències de l'Auditori Municipal de l'Arboç l'exposició "Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya". 

L'exposició s'estructura en diversos àmbits: la base geològica, què és la pedra seca, tipus de construccions, barraques i cabanes, i construccions de pedra seca declarades bé cultural d'interès nacional.
També podrem conèixer els tipus de pedra seca per territoris, l'associacionisme i les rutes senyalitzades, l'art de la pedra seca a Catalunya i la tècnica de la pedra seca, patrimoni cultural immaterial de la humanitat..

La mostra, eminentment fotogràfica i mitjançant 20 panells, ofereix una àmplia panoràmica sobre aquest llegat, posant èmfasi en les variants tipològiques més habituals i en la diversitat territorial. Explica, també, la vigència actual d'aquesta arquitectura, harmònica amb l'entorn natural i sostenible des de tots els punts de vista. També podrem conèixer físicament els tipus de pedra seca dipositades en les 7 caixes que acompanyen l'exposició

Aquesta exposició ha estat un gran èxit allà on s'ha exposat, i actualment n'hi ha dues en itinerància i una de fixa. L'Arboç acollirà aquesta exposició fins al pròxim 25 d'agost, data de finalització de la Festa Major de l'Arboç, en horari de cap de setmana, els dissabtes de 10 a 13h i 17.30 a 19.30 h i els diumenges de 10 a 13h.

A causa de les mesures de prevenció de la pandèmia de Covid-19, per visitar l'exposició és necessari concertar cita a través del correu electrònic expo.pedra.seca@gmail.com, indicant els noms i cognoms de la persona o persones que desitgen veure l'exposició i quin dia i hora en vol visionar.

En una data encara per concretar es farà la inauguració prevista inicialment pel passat 16 de juliol i ajornada a causa de les mesures preventives de la Covid-19.

L'exposició està organitzada per la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural DGCPAC del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l'Associació per la Pedra Seca i l'Arquitectura Tradicional APSAT, i que compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de l'Arboç.

L'Auditori Municipal està ubicat a l’edifici de la Casa de Cultura de Can Rossell, al carrer Major 37.

Font: Redacció

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat