banner est whatsapp

Aquest dissabte 5 de juny es presentarà el llibre `L´Arboç els anys de Badalota (1921-1927)´

L'Arboç, 02/06/2021 10:00:34

Per raons sanitàries, la capacitat de l’Auditori Municipal de l´Arboç serà limitada i per assistir a la presentació cal enviar un correu electrònic de confirmació a turisme@arbocenc.cat. L´acte començarà a les 11:30h


Aquest pròxim dissabte 5 de juny a 2/4 de 12 del matí, tindrà lloc l'Auditori Municipal de l'Arboç l'acte de presentació del llibre "L'Arboç els anys de Badalota (1921-1927)", editat per l'Ajuntament de l'Arboç. Aquest llibre ofereix un retrat de l'Arboç dels anys vint del segle passat, a través de les informacions aparegudes al setmanari "Badalota", que es va publicar durant més de sis anys, concretament del 1921 al 1927.

La presentació d'aquest nou llibre s'ha fet coincidir amb el 100 aniversari de la sortida del primer número del setmanari arbocenc, que va veure la llum el 5 de juny de 1921. A més, es dóna la circumstància que el llibre ha estat escrit per Andreu Suriol Ribé, nét del director del setmanari Badalota Andreu Suriol Farré. L'Andreu Suriol Ribé és una persona molt coneguda a l'Arboç per regentar la farmàcia Suriol del carrer Major de la vila, i per a l'elaboració d'aquest llibre s'ha envoltat d'un equip de col·laboradors format per Eduard Jané, Jaume Tarragó, Margarita Fusté, Josep M. Arnan i Esteve Cruanyes. La maquetació del llibre ha anat a càrrec del rebesnét del director de Badalota, David Suriol Ventosa.

En l'acte de presentació, el professor d'Història Contemporània de la URV, Sr. Ramon Arnabat Mata, pronunciarà la xerrada "Els feliços anys 20 al Penedès". L'alcalde de l'Arboç, Sr. Joan Sans, clausurà l'acte.

Per raons sanitàries, la capacitat de l'auditori serà limitada i per assistir com a públic a la presentació del llibre cal reservar plaça escrivint un correu electrònic amb el nom i cognoms de la persona que desitgi assistir al correu electrònic turisme@arbocenc.cat

Font: Redacció

Andreu Suriol junt al seu avi, Andreu Suriol Farré
Portada del primer número de Badalota del 5 de juny de 1921.
AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat