banner est whatsapp

L´Ajuntament de l´Arboç vol aconseguir fons europeus NEXT Generation

L'Arboç, 15/04/2021 11:02:12

El consistori ho ha presentat al Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana per a la continuació de la recuperació del nucli antic per un valor de 5 milions d´Euros


Els fons de recuperació i resiliència de la Unió Europea, també anomenats NEXT Generation, seran una font de finançament fonamental per a la sortida de la crisi provocada per la pandèmia. Per aquest motiu, l'Ajuntament de l'Arboç està treballant intensament en la captació de fons per a projectes estratègics per la Vila.

Els fons NEXT Generation serviran fonamentalment per a finançar  actuacions en els àmbits de la transformació digital i la transició ecològica. S'espera que els plans de recuperació de cada estat membre siguin aprovats per Brussel·les durant l'estiu i els primers pagaments arribin a la tardor. El govern espanyol està acabant de preparar el seu pla que presentarà el dia 30 d'abril, sobre la base de propostes rebudes des d'administracions i empreses de tot el territori.

Un exemple d'actuació que es podria beneficiar d'aquests fons és la proposta que l'Ajuntament de L'Arboç ha presentat al Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana per a la continuació de la recuperació del nucli antic, dins de la convocatòria de manifestacions d'interès per al "Programa de rehabilitació per a la recuperació econòmica i social en entorns residencials", adreçada a ens locals. La inversió d'aquest projecte, en cas de ser aprovat, seria d'uns cinc milions d'euros.

El consistori segueix treballant en la preparació de propostes per a les convocatòries que s'espera que els ministeris llancin a començaments de setembre, tant de manera individual, com en col·laboració amb altres municipis veïns, amb l'objectiu d'obtenir el màxim recursos per a projectes transformadors del municipi en els propers anys.






 

Font: Redacció

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat