banner est whatsapp

Nova edició dels Pressupostos Participatius 2021 de l´Arboç

L'Arboç, 19/03/2021 10:47:25

Els arbocencs i arbocenques poden fer arribar fins al 12 d´abril les seves propostes de futur per al municipi a través del web www.arbocencopina.cat


Després dels bons resultats de les darreres edicions, l'Ajuntament de l'Arboç ha decidit impulsar una nova convocatòria dels Pressupostos Participatius. El passat any 2020 no es van dur a terme, ja que la partida es va destinar a pal·liar els efectes socials, sanitaris i econòmics de la pandèmia al municipi. Enguany, però, l'Ajuntament torna a posar, per quarta vegada, en mans de la població el destí de 50.000€ del pressupost municipal. Aquest cop es divideixen en propostes per al nucli antic (fins a 20.000 €) i propostes per al conjunt del municipi (fins a 30.000 €).

El procés arrenca amb una primera fase de recollida de propostes. Fins al 12 d'abril els arbocencs i arbocenques poden fer arribar a l'Ajuntament les seves propostes de futur per al municipi a través del web www.arbocencopina.cat.

"Els pressupostos participatius representen l'eix troncal de les polítiques de participació d'aquest equip de govern. És per això que, tot i el moment complicat que estem vivint, des de l'Ajuntament considerem necessari seguir consolidant aquesta iniciativa de transparència i foment del govern obert". Amb aquestes paraules, el regidor de Participació Ciutadana, Alfons Ribas, dóna el tret de sortida a la quarta edició d'un projecte que té per objectiu acostar la governança municipal a la ciutadania arbocenca.

Els Pressupostos Participatius 2021 constaran de tres fases. La primera començarà el pròxim dilluns 22 de març, i consistirà en la recollida de propostes per al nucli antic i propostes per al conjunt del municipi. Les propostes es podran formular a través del web www.arbocencopina.cat i/o mitjançant les butlletes en paper que es repartiran a totes les llars del municipi al llarg dels propers dies, que podran ser dipositades en qualsevol de les bústies habilitades a tal efecte a l'Ajuntament, la Casa de Cultura i a la Biblioteca, finbs el 12 d'abril.

Un cop tancat el termini de presentació de propostes, el procés participatiu entrarà en la segona fase, que consistirà en l'anàlisi i validació dels projectes rebuts.

Totes les propostes recollides seran estudiades i analitzades pels serveis tècnics municipals amb l'objectiu de verificar que compleixen tots els requisits: han de ser inversions de competència municipal, no poden superar els 20.000€ i 30.000€ respectivament, no poden referir-se a actuacions que ja s'estiguin portant a terme, han de ser viables tècnicament i no poden contradir el marc jurídic i legal existent.

Finalment, la darrera fase consistirà en la votació de les propostes finalistes. Totes les persones majors de 16 anys empadronades al municipi hi podran participar, tant de forma telemàtica com presencial. Es pot trobar la informació completa del procés al web www.arbocencopina.cat.

L'Ajuntament de l'Arboç també està treballant en l'execució de la darrera proposta guanyadora de l'última edició, la reforma de l'Arbosense, que es va endarrerir a causa de la pandèmia i que es preveu que es dugui a terme en els pròxims mesos.

Font: Redacció

[title]
AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat