banner est whatsapp

Perruqueries, barberies i centres d´estètica de l´Arboç tornaran a protestar el dilluns 22 de març

L'Arboç, 17/03/2021 10:21:26

Nova mobilització del sector per exigir que els considerin servei essencial i els apliquin l´IVA reduït. Convocada a escala nacional a partir de les 10 del matí, a l´Arboç tindrà lloc a plaça de la Vila, davant de l´Ajuntament


Foto: Concentració a l'Arboç del passat 20 de gene (Font: Ràdio l'Arboç)

Les perruqueries, barberies i centres d'estètica i bellesa de l'Arboç sortiran de nou al carrer per protestar per la precària situació que pateixen i per reivindicar que els apliquin de nou l'IVA reduït que el 2012 el govern va decidir apujar-los com a mesura provisional, arran de la crisi econòmica, i que mai més han recuperat, a diferència d'altres gremis.

La concentració, convocada a escala nacional, tindrà lloc el pròxim dilluns 22 de març, a partir de les 10 del matí, a la plaça de la Vila, davant de l'Ajuntament de l'Arboç. Aquesta nova acció reivindicativa està organitzada conjuntament per les plataformes "Creer en nosotros" i "Plataforma de Peluqueros Unidos de España", i també compta amb el suport de l'ANEIP i el conjunt d'associacions integrades en "Alianza por la bajada del IVA al 10% a la peluquería y estética".

El passat mes d'octubre i gener, els professionals d'aquest col·lectiu ja van fer concentracions demanant "accions urgents davant l'enfonsament de l'activitat" i que segons revelen els resultats de la IV Onada de l'Estudi d'Impacte Econòmic de la crisi de la COVID-19, han patit una caiguda d'un 35,7% i pèrdues econòmiques milionàries.

De l'estudi es desprèn, a més, que durant 2020 han tancat a Espanya el 37,7% de les pimes de la imatge personal, la qual cosa suposa la desaparició de 18.096 establiments, i una reculada en el volum de negoci global de 1.552 milions d'euros.


 

Font: Redacció

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat