banner est whatsapp

L´Arboç signa un conveni de cooperació amb CatSalut per a millorar la coordinació en la crisi sanitària

L'Arboç, 03/03/2021 10:06:31

Aquest serà vigent mentre perduri l´emergència sanitària per la Covid-19 o màxim durant un any a partir de la signatura


En el darrer ple municipal l'Ajuntament de l'Arboç va signar un conveni de col·laboració administrativa amb el Servei Català de Salut de la Generalitat de Catalunya. L'objectiu principal d'aquest acord és coordinar els serveis públics per assolir una resposta més eficaç en termes assistencials i socials i, a la vegada, millorar la capacitat de seguiment de les persones afectades per la Covid-19 i d'aïllament de la població quan així es requereixi. L'Ajuntament de l'Arboç treballa coordinadament i seguint les instruccions del Departament de Salut des de l'inici de la pandèmia.

Segons el conveni signat, correspon al CatSalut el tractament dels malalts als equips assistencials integrats al sistema públic de salut, l'adopció de mesures de caràcter sanitari i assistencial, incloses l'aïllament de pacients amb COVID-19 i el confinament de persones que puguin haver-hi entrat en contacte. El Departament de Salut de la Generalitat adoptarà les mesures de caràcter especial en l'àmbit territorial que siguin necessàries en virtut de l'escenari i les necessitats detectades.

Per part de l'Ajuntament, li correspon, a través dels seus serveis municipals, coordinar-se tant amb la Secretaria de Salut Pública com amb el CatSalut i els equips d'atenció primària de l'ABS de l'Arboç i qualsevol dispositiu residencial o assistencial de la vila on puguin haver-hi pacients o persones usuàries que estiguin sent tractades als centres d'atenció primària. L'execució de les funcions de seguiment encomanades als serveis municipals seran sota les directrius del Departament de Salut. L'Ajuntament, mitjançant els serveis de què disposa; Policia Local, Protecció Civil, continuarà vetllant pel compliment de les restriccions o confinaments.

A més, les administracions es comprometen a subministrar-se mútuament i de forma immediata informació actualitzada per afrontar una resposta tan efectiva com sigui possible. El conveni contempla la creació d'una comissió de seguiment que vetllarà pel compliment d'aquest. Aquest conveni té vigència mentre perduri l'emergència sanitària o màxim durant un any a partir de la signatura.

Font: Redacció

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat