banner est whatsapp

L´Ajuntament de l´Arboç alerta del bernat marbrejat i com actuar si el detectem al nostre domicili

L'Arboç, 09/02/2021 10:49:28

El bernat marbrejat no pica ni persones ni animals, però malmet fruites i hortalisses, i amb el fred es refugia a les cases i provoca moltes molèsties


El passat divendres 5 de febrer l'Ajuntament de l'Arboç informava i alertava a través de les xarxes socials de la presència a la nostra Vila d'un insecte exòtic d'origen asiàtic, una xinxa coneguda amb el nom de "bernat marbrejat".

El bernat marbrejat és un insecte que es va detectar per primer cop el 2016 a Girona i la seva expansió pel territori ha estat molt ràpida. Es tracta d'una plaga que ja s'ha localitzat a molts indrets de Catalunya.

Aquesta espècie invasora es va detectar per primera vegada a Europa el 2007. Es distingeix d'altres bernats autòctons perquè té unes bandes blanques a les antenes. L'insecte no pica les persones ni els animals ni tampoc transmet malalties. S'alimenta principalment de plantes dels parcs i cultius agrícoles i la seva afectació se centra sobretot en arbres fruiters i ornamentals i cultius hortícoles.

El bernat marbrejat es protegeix del fred entrant en domicilis i magatzems. Com a mesura preventiva, s'aconsella instal·lar mosquiteres a les finestres i tapar amb malla altres forats que donin a l'exterior.

En el cas que detecteu la presència d'aquest insecte als vostres domicilis, l'Ajuntament de l'Arboç recomana que us poseu en contacte amb el seu Departament de Medi Ambient, enviant un correu electrònic a mediambient@arbocenc.cat, on us informaran del procediment a seguir. És molt important que si els trobeu a casa no allibereu els insectes a l'exterior, ja que contribuiria a expandir encara més la plaga.

Font: Redacció

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat