banner est whatsapp

L´Arboç era una de les bases d´una gran banda de narcotraficants de marihuana

L'Arboç, 03/02/2021 20:11:50

La Guàrdia Civil a detingut fins a onze persones en un operatiu que s´ha desenvolupat durant aquest dimecres 3 de febrer des de primera hora del matí


La Guàrdia Civil, en col·laboració amb la Guàrdia Urbana de Tarragona i les policies locals de Mont-roig de Camp, l'Hospitalet de l'Infant i l'Arboç, ha detingut avui dimecres 3 de febrer 11 persones que cultivaven marihuana a gran escala entre els municipis tarragonins de Tarragona, Mont-roig de Camp, l'Hospitalet de l'Infant i l'Arboç, segons informa l'institut armat.

En l'operació, anomenada "Entrepana", s'han practicat fins a cinc registres en què s'han confiscat més de 8.000 plantes de marihuana, 22 quilos de cabdells envasats, una picadora i una envasadora. Tots els detinguts són de nacionalitat albanesa, entre 30 i 40 anys d'edat, i els imputen els delictes d'organització criminal, tràfic de drogues i defraudació de fluid elèctric.

La investigació va començar el passat mes d'octubre de 2020 per les sospites que van aixecar els habitants d'un habitatge a Mont-roig de Camp i que van permetre establir connexions amb una altra del mateix municipi i tres naus industrials a Tarragona, l'Hospitalet i l'Arboç. La nau de l'Arboç està situada a l'avinguda del Rei Pere I.

L'organització estava formada pels vigilants i cultivadors que estaven en el més baix de la jerarquia d'aquesta organització, ja que desconeixien l'idioma i no abandonaven mai l'immoble, que estava equipat amb càmeres i un sistema de videovigilància les 24 hores del dia. A més, el lloctinent els proveïa de menjar i el que necessitessin.

Entre els onze detinguts figura el presumpte cap de la banda, segons aquestes fonts.

Els cultivadors mantenien de forma automatitzada totes les condicions òptimes per a la plantació, que ocupava tot l'espai disponible, comptaven amb substrats de primera qualitat i fertilitzants adequats als diferents graus de desenvolupament de cada planta. Aquest sofisticat sistema permetia intensificar el cultiu de marihuana, programar la collita i garantir així la rotació de la producció, que completava el procés amb assecadors, una picadora i una envasadora i permetia reduir el temps d'emmagatzematge.

Els onze 11 integrants de l'organització entre els quals hi ha el líder, estan acusats dels delictes d'organització criminal, tràfic de drogues i defraudació de fluid elèctric. Després de prestar declaració passaran a disposició judicial.

foto: Plantació interior de marihuana

 

Font: EFE

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat