banner est whatsapp

Concentració de perruqueries, barberies i estètica de l´Arboç per reclamar una reducció de l´IVA al 10%

L'Arboç, 19/01/2021 11:25:48

La concentració es farà davant de l´Ajuntament de l´Arboç demà dimecres 20 de gener a les 10 del matí, on es llegirà un manifest per part d´un professional del sector a la Vila. La jornada de protesta tindrà lloc a tota Espanya.


Les perruqueries, barberies i els centres d'estètica i cura personal de l'Arboç estan cridats demà dimecres 20 de gener a una concentració a les 10 del matí davant de l'ajuntament per a reclamar una reducció de l'IVA al 10%. A causa del confinament municipal, el sector no es podrà concentrar a Tarragona, pel que s'ha optat per fer les concentracions en l'àmbit municipal. Abans d'acabar la concentració un professional del sector a l'Arboç llegirà un manifest per exposar les reclamacions.

El sector de la imatge personal i bellesa protagonitzarà demà dimecres 20 de gener la mobilització més important de la història de la perruqueria i estètica a Espanya per a reclamar la baixada de l'IVA al 10% com correspon a un sector que presta serveis essencials, i alhora denunciar la dramàtica situació que travessen per l'afectació de la crisi del coronavirus.

La jornada de protesta, que tindrà lloc a 77 ciutats espanyoles, busca visibilitzar l'agònica situació sotmesa a una doble crisis provocada per la pressió fiscal que suposa suportar un IVA al 21%, i alhora el col·lapse de l'activitat provocat per la pandèmia.

Aquesta acció reivindicativa està organitzada conjuntament per les plataformes "Creer en nosotros" i "Plataforma de Peluqueros Unidos de España", i també compta amb el suport de l'ANEIP i el conjunt d'associacions integrades en Alianza por la bajada del IVA al 10% a la peluquería y estética. Sol·liciten a l'executiu de Sánchez que els apliqui un IVA reduït (del 10%), després que l'any 2012 el Govern de Mariano Rajoy decidís apujar el gravamen del 8% que tenien fins al 21%.

Font: Redacció

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat