banner est whatsapp

L´Arboç redueix un 50% la taxa d´escombraries per als bars i restaurants que reciclin correctament

L'Arboç, 02/01/2021 13:26:12

En casos flagrants de males pràctiques de reciclatge, es podrien penalitzar aquests establiments amb un increment de la taxa de fins a un 25% respecte l´import de l´ordenança del 2020


L'Ajuntament de l'Arboç va aprovar en el darrer Ple de l'any 2020 les ordenances fiscals per l'any 2021, que contemplen la rebaixa d'un 50% de la taxa d'escombraries als bars i a la restauració del municipi per ajudar a minimitzar una mica més els estralls provocats per la crisi sanitària i econòmica del Coronavirus.

Però a més de voler ajudar a bars i restaurants, també es vol incentivar el compliment de les obligacions de reciclatge especificades en l'ordenança municipal de medi ambient. Amb aquest objectiu, la rebaixa s'aplicarà a tota la restauració que recicli correctament, però no s'aplicarà als bars i les empreses de restauració que no compleixin amb les seves obligacions. Inclús, en casos flagrants de males pràctiques de reciclatge, es podrien penalitzar aquests establiments amb un increment de la taxa de fins a un 25% respecte a l'import de l'ordenança del 2020. El propietari serà informat prèviament de què ha sigut amonestat i podrà presentar al·legacions.

Amb l'aprovació d'aquesta normativa l'Ajuntament busca ajudar al sector de l'hostaleria i a la vegada incentivar el compliment de la normativa de reciclatge i les bones pràctiques per part d'aquest sector, que és el que més residus genera degut a la seva activitat.

Font: Redacció

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat