banner est whatsapp

L´arbocenc Alfred Romagosa, Premi Cap de Sala als Nacionals de Gastronomia de Catalunya 2020

L'Arboç, 15/12/2020 10:41:38

En un acte molt restringit causa de la pandèmia, els premis de la XVIII edició es van lliurar ahir dilluns 14 de desembre al vespre, a la Llotja de Mar de Barcelona


En un acte molt restringit causa de la pandèmia, els premis de la XVIII edició es van lliurar ahir dilluns 14 de desembre al vespre, a la Llotja de Mar de Barcelona, amb un arbocenc entre els guardonats.
 
Aquests han reconegut en la categoria de millor Cap de Sala, l'arbocenc i maître Alfred Romagosa Freixas, responsable del restaurant de Fermí Puig, situat al Carrer de Balmes 175 de Barcelona, amb qui havia treballat anteriorment a l'històric i ja desaparegut Drolma, després d'haver-se conegut a la Capitania General de Cartagena, on Puig i Ferran Adrià eren cuiners i Romagosa, majordom, i previ pas pel Jean Luc Figueras, Can Fabes i l'Hotel Ritz de Londres.
 
El xef Albert Adrià, propietari d'establiments com Tickets, Pakta, Bodega 1900, Hoja Santa i Enigma, amb quatre estrelles Michelin, ha estat el triomfador d'una nit dels Premis Nacionals de Gastronomia atípica per la Covid19, amb aquest 2020 que deixem enrere i que ha afectat greument el sector de la restauració. Albert Adrià, que amb el seu germà Ferran van revolucionar la gastronomia mundial, ha estat reconegut per la seva trajectòria i aportació a la cuina catalana.
 
El barman Javier de las Muelas, el rei de la cocteleria barcelonina i referència internacional, ha estat reconegut amb el Premi Especial, mentre que el cuiner Jordi Coromina, de l'Ànima de l'Horta de Tavertet, ha estat guardonat amb el Premi Revelació. La consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, ha estat encarregada de cloure l'acte amb paraules de suport al sector.
Els Premis Nacionals de Gastronomia de Catalunya constitueixen un important mitjà de divulgació de les finalitats i el compromís de l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició amb la cuina del nostre país.
 
El proper divendres 18 de desembre, Ràdio l'Arboç entrevistarà a l'Alfred Romagosa, en el programa de l'Agenda Cap de Setmana, a les 7 de la tarda.
 
#arboç #larboç #ràdiolarboç #ràdiobaixpenedès #Penedès #BaixPenedès #cuina #michellin #restaurants #rastauració #restaurantFermíPuig #menjar #turisme #gastronomia

 

Font: Redacció

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat