banner est whatsapp

Ecopol Tech l´Arboç crea un sistema intel·ligent d´administració de fàrmacs contra tumors cancerosos

L'Arboç, 14/12/2020 11:59:43

Es tracta d´unes nanocàpsules que redueixen la toxicitat dels medicaments que s´administren contra el càncer, especialment el de pulmó i el de mama


L'empresa Ecopol Tech de l'Arboç, en col·laboració amb la Universitat de Barcelona (UB) i l'Institut de Recerca Biomèdica de Bellvitge (Idibell), ha creat unes nanocàpsules que redueixen la toxicitat dels medicaments que s'administren contra el càncer, especialment el de pulmó i el de mama.

Les nanocàpsules, a diferència del que passa si la medicació s'administra lliurement, permeten dirigir el fàrmac de manera selectiva als tumors sòlids, assegurant l'eficiència i reduint els efectes secundaris dels tractaments.

Aquest sistema intel·ligent d'administració de la medicació s'anomena Ecostratar, i consisteix a encapsular la medicació per poder dirigir-la directament a la zona afectada pel càncer, evitant l'efecte nociu de fàrmac a la resta de les cèl·lules i òrgans sans.

El doctor Josep Roques, conseller delegat d'Ecopol Tech, explica que les nanocàpsules són polimèriques i intel·ligents, am b la capacitat d'identificar l'entorn tumoral. Així ho va manifestar en un comunicat emès el passat dissabte pel Departament d'Empresa de la Generalitat, ja que Ecopol Tech ha comptat amb un ajut de 84.000 euros en el marc del programa Nuclis d'R + D Empresarials d'Acció (l'agència per a la competitivitat de l'empresa, de la Generalitat), cofinançat pels Fons Europeus de Desenvolupament Regional (Feder).

Ecopol Tech, en col·laboració amb la UB i Idibell, està validant aquest sistema pioner de nanocàpsules en ratolins. Fins ara, en les proves in vitro i en ratolins, el fet d'encapsular els medicaments ha demostrat resultats similars pel que fa a la seva eficàcia per atacar el tumor, mentre òrgans vitals com el fetge, els ronyons o els pulmons no s'han vist afectats, el que demostra la reducció de la toxicitat del tractament anticancerigen gràcies a les nanocàpsules. L'empresa té previst també participar en un projecte europeu de recerca sobre el limfoma, el melanoma o la leucèmia.

Ecopol Tech es va fundar el 2005 i compta amb una plantilla de 19 treballadors d'alta qualificació. Especialitzada en el desenvolupament de polímers biodegradables per a micro i nanopartícules, Ecopol Tech també treballa per a empreses del sector tèxtil i de la bellesa, entre d'altres. Està situada al carrer Tallers, dins del Polígon Industrial de Foix de l'Arboç.

Font: Redacció

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat