banner est whatsapp

Alumnes de l´Institut de l´Arboç confeccionen i senyalitzen els rètols de la Ruta 1 de la Pedra Seca

L'Arboç, 11/12/2020 10:23:00

És una iniciativa de l´Aula de Projectes de l´Institut de l´Arboç en el marc dels serveis a la comunitat. L´Ajuntament hi ha col·laborat instal·lant els pals que subjecten la senyalització


Alumnes de l'Aula de Projectes de l'Institut de l'Arboç han senyalitzat la ruta 1 de la Pedra Seca del municipi en el marc d'un projecte de servei a la comunitat titulat: Compromesos amb la gent, compromesos amb el municipi", i que pretenia crear espais de trobada entre la gent gran i els infants de l'Arboç i els adolescents escolaritzats a l'Institut per tal que aquests darrers, practicant un exercici actiu de ciutadania, utilitzessin els seus coneixements, capacitats i habilitats amb l'objectiu de millorar les dinàmiques socials del municipi, especialment pel que fa a les persones grans i els infants.

Hi havia 11 iniciatives diferents on actuar, i una d'elles era la confecció i col·locació dels rètols informatius i la senyalització de les banderoles direccionals per a la ruta rural de la Pedra Seca número 1 de l'Arboç, en col·laboració amb el Club Esportiu l'Arboç. Prèviament, la Brigada Municipal de l'Ajuntament hi havia col·locat els pals de fusta de suport on els alumnes han col·locat la senyalització.

Aquesta ruta de la Pedra Seca, juntament amb 4 rutes més, es poden visualitzar a l'apartat d'atractius turístics de la web turístic municipal www.larbocturistic.cat,  amb informació detallada per poder-la gaudir, tant als visitants com als mateixos arbocencs, exercitar-se practicant senderisme o bicicleta de muntanya i alhora observar el ric patrimoni de pedra seca arbocenc.

Fins ara tothom podia trobar informació de les cinc Rutes de Pedra Seca a l'Oficina de Turisme en format paper, i aquesta era una de les informacions més sol·licitades tant pels nombrosos visitants, com i sobretot pels mateixos arbocencs. Recordem que el senderisme és una de les formes de turisme que més està creixent en els darrers anys.

L'Ajuntament de l'Arboç ha vulgut agrair als alumnes i a la direcció de l'Institut aquesta interessant iniciativa. El projecte d'elaborar, senyalitzar i promoure rutes circulars al voltant del nucli de l'Arboç es va iniciar el 2015 com una manera de combinar el tradicional turisme cultural amb les noves formes del turisme esportiu.

Podeu conèixer i seguir la Ruta 1 de la Pedra Seca de l'Arboç a l'enllaç: https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/001-rutes-de-larboc-11075927

Font: Redacció

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat