banner est whatsapp

L´Arboç podarà els arbres segons els criteris tècnics d´un biòleg

L'Arboç, 01/12/2020 10:27:49

L´Ajuntament ha realitzat un estudi de l´arbrat municipal que ha servit per definir un Pla de Poda Municipal


L'Ajuntament de l'Arboç realitzarà enguany la poda de l'arbrat de la Vila seguint els criteris tècnics i biològics marcats pel "Pla de Poda de l'Arbrat Municipal". Aquest pla, elaborat per un biòleg a partir d'un estudi previ de tot l'arbrat de l'Arboç, estableix els criteris a seguir per garantir la convivència saludable dels arbres a l'espai públic, sense entrar en conflicte amb la senyalització, el trànsit o els edificis.

L'Ajuntament havia previst fer una exposició pública per presentar l'estudi realitzat i els criteris establerts i fomentar la participació ciutadana dels veïns i veïnes, però no ha estat possible fer-ho fins ara a causa de les restriccions sanitàries derivades de la pandèmia, i ara, entrant el mes de desembre, arriba el moment de fer la poda.

La poda és el procediment d'eliminació selectiva de branques o parts d'aquestes per un motiu concret. En el cas de l'arbrat viari, la majoria de vegades la poda es fa amb fins sanitaris, de seguretat i per la situació dels arbres, ja que pot entrar en conflicte amb la senyalització, el trànsit o els edificis, entre d'altres. En els exemplars més joves, la poda serveix per regular la seva estructura o per donar-los una forma determinada. Tot i això, hi ha una sèrie de prioritats establertes per procedir a la poda: Tallar branques mortes o amb risc de caiguda, tallar branques baixes que afectin els vianants, la senyalització viària o el trànsit, formar correctament l'arbre o restaurar formes anòmales,  i adequar els arbres a les necessitats d'ús i a l'espai on s'han de desenvolupar.

L'Ajuntament de l'Arboç ha valorat positivament aquest estudi per tal de determinar els criteris objectius que garanteixin la salut dels arbres de la Vila i la seva convivència en un entorn urbà.

Font: Redacció

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat