banner est whatsapp

Els Minyons de l´Arboç commemoren la seva Diada del Record

L'Arboç, 23/11/2020 11:36:35

L´acte ha estat una caminada fins al Cementiri Municipal, on s´han fet uns parlaments per part del Cap de Colla Joan Inglada i el President dels Minyons, Laureà Inglada, i un pilar de dol virtual molt especial i emotiu


💫 Aquest dissabte dia 21 novembre els Minyons de l'Arboç han commemorat la "Diada del Record", que des de fa 9 anys es fa memòria al casteller Ramon Rovira Sanahuja, ençà de la seva tràgica mort fent pinya a una Diada a Montblanc l'any 2011.
 
Tot i ser un any de pandèmia, els Minyons no han volgut faltar a la cita, i l'acte ha estat una caminada fins al Cementiri Municipal, on s'han fet uns parlaments per part del Cap de Colla Joan Inglada i el President dels Minyons, Laureà Inglada. Per part de l'Ajuntament de l'Arboç, l'acte també va comptar amb la presència de la regidora de Cultura i Festes, Sonia Magrané.
 
Amb els anys, aquesta emotiva diada s'ha transformat en un dia per al record de tots aquells i aquelles que ens van deixant pel llarg camí dels més de seixanta anys des de la fundació de la colla castellera arbocenca.
 
Enguany els Minyons també han recordat l'adéu de mossèn Ricard Cabré i Roigé, un gran dinamitzador i impulsor de la segona represa de la colla el 2002, així com als socis col·laboradors Jaume Ventura Guardià, antic jutge de Pau, i l'Amèlia Guardià Andreu, que des del primer dia i fins als seus 108 anys de vida va fer costat a la colla com a sòcia. També per a tots els familiars i amics dels Minyons i a tothom que ens ha deixat en aquest any tan dur.
 
La tradició en aquesta diada ha estat fer una caminada fins al cementiri, on s'han fet els parlaments per part del Cap de Colla, Joan Inglada, i el President, Laureà Inglada i posteriorment un pilar de dol sense música. Aquest any, a causa de la Covid-19, els Minyons han hagut de canviar el pilar de dol per un pilar virtual, on el graller arbocenc Andreu Nogueira ha executat el Toc de Castells davant la trentena de Minyons que hi han assistit, vestits amb la camisa de la colla i el pantaló blanc. El moment ha estat molt emotiu, i tornar a escoltar en directe el so de la gralla ha fet emocionar a més d'un.
 
Els Minyons de l'Arboç han agraït l'assistència als presents i a tots aquells que de forma íntima han compartit els seus sentiments. Com ve sent habitual darrerament, tots els actes dels Minyons de l'Arboç s'han fet a l'aire lliure, mantenint les distàncies i seguint les recomanacions i protocols vigents.
 
#arboç #larboç #ràdiolarboç #ràdiobaixpenedès #Penedès #BaixPenedès #castells #castellers #castelleres #mintonsdelarboç #móncasteller #cultura #culturaifestes #tradició #tradicions #Catalunya

 

Font: Redacció

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat