banner est whatsapp

L´Arboç incorpora les 5 rutes locals de la pedra seca al web turístic municipal

L'Arboç, 18/11/2020 10:34:04

Al portal www.larbocturistic.cat s´ofereix informació molt detallada de cadascuna d´elles, amb una explicació del recorregut, un mapa geolocalitzat i enllaços al web especialitzat "Wikipedra"


La Regidoria de Turisme de l'Ajuntament de l'Arboç ha completat el projecte de digitalització de les rutes de pedra seca del municipi per difondre aquest patrimoni i ajudar a la seva conservació. Amb aquest objectiu, ha incorporat en l'apartat d'atractius turístics del seu web www.larbocturistic.cat, informació detallada de les 5 Rutes de la Pedra Seca existents actualment, i que permeten, tant als visitants com als mateixos arbocencs, descobrir el ric patrimoni de pedra local tot practicant senderisme. Aquestes rutes ja eren conegudes com a "Rutes de l'Arboç", però ara si ha afegit una àmplia informació de les diferents barraques que el visitant pot llegir a través del web.

Tècnics de la Regidoria de Turisme han fet tots els treballs necessaris per incorporar les rutes a la web turística, oferint informació molt detallada de cadascuna d'elles, amb una explicació del recorregut, un mapa i enllaços al web especialitzat en pedra seca "Wikipedra", i facilitant l'accés a les botigues d'Apps per tal que els usuaris es puguin instal·lar als seus telèfons mòbils l'aplicació "Pedra Seca".

Fins ara aquesta informació sobre les 5 rutes de pedra seca només es podia trobar en format físic a l'Oficina de Turisme. Des de la Regidoria de Turisme van detectar l'augment de sol·licituds d'informació tant pels nombrosos visitants, com pels mateixos arbocencs, sobretot en els darrers temps de pandèmia i confinaments dins del municipi. El senderisme és una de les formes de turisme que més està creixent en els darrers anys, i en general, el turisme esportiu està cridat a ser un dels subsectors amb un creixement més important d'ara endavant.

Amb la digitalització es culmina un projecte que l'Ajuntament de l'Arboç va iniciar el 2015, amb l'objectiu de senyalitzar i promoure rutes circulars al voltant del nucli de l'Arboç, promoure el descobriment i conservació de la pedra seca com a patrimoni local, i també com a una nova forma de promoure el tradicional turisme cultural que en els darrers temps també ha esdevingut turisme esportiu.

L'Ajuntament ha fet un reconeixement a la feina de la Regidoria d'Esports i al Club Esportiu l'Arboç, que han estat claus en la realització d'aquest projecte.

Font: Redacció

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat